Warming-up Vierde Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Belangrijk lessen te trekken uit vorige wedstrijd”

FC ’s-Gravenzande begon het seizoen goed met een punt uit tegen ASWH. Vorig weekend ging het thuis mis tegen sc Feyenoord. De Rotterdammers vertrokken met een 1-3 winst. Zaterdag wacht de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) weer een streekderby. FC ’s-Gravenzande gaat op bezoek bij Poortugaal.

Tekst: Ton Beije

Mike Jonk kijkt niet tevreden achterom naar het duel tegen sc Feyenoord. Hij: ,,Terugkijkend op dat duel ben ik natuurlijk teleurgesteld over het resultaat. We begonnen goed en kwamen terecht op voorsprong, maar het feit dat we uiteindelijk met 3-1 hebben verloren, toont aan dat we nog wat werk te doen hebben. Het was frustrerend, dat we zoveel kansen hebben gecreëerd, maar er slechts één hebben benut. We moeten efficiënter worden in het afmaken van kansen en dat is iets waar we aan gaan werken.”

Voorbereid

Zaterdag gaan de Westlanders dus op bezoek bij Poortugaal. Trainer Jonk heeft zich voorbereid op die streekderby. ,,Wat ik weet van die ploeg is dat we het daar altijd lastig hebben. Ik ben vorige week zondag zelf gaan kijken (Poortugaal uit tegen RKAVV – red.), dus we hebben voldoende informatie om ons goed voor te bereiden op deze wedstrijd. Poortugaal zal na die nederlaag vorig weekend ongetwijfeld weer scherp zijn, maar dat geldt ook voor ons. Ik verwacht een intens zware pot, aangezien beide teams gemotiveerd zullen zijn om punten te pakken. Het wordt belangrijk om onze lessen te trekken uit de vorige wedstrijd en te streven naar een beter resultaat tegen Poortugaal.”

Verdediging

FC ’s-Gravenzande kreeg in de eerste twee competitieduels vijf treffers tegen. Moet er aan de defensie gewerkt worden? Jonk: ,,Het is duidelijk dat we in de eerste twee wedstrijden vijf doelpunten tegen hebben gekregen en dat is iets waar we aandacht aan moeten besteden. We moeten in ieder geval werken aan onze verdedigende organisatie en ervoor zorgen dat we minder ruimte weggeven aan de tegenstander in de omschakeling.”

Roy Vermolen is er zaterdag niet bij. Trainer Mike Jonk daarover: ,,Roy Vermolen is donderdag helaas uitgestapt bij de training! Het lijkt gelukkig mee te vallen, maar zaterdag komt net te vroeg voor hem.”

 

Lees verder