Warming-up Derde Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Sportief agressief zijn”

Na twee nederlagen won het jonge onervaren Quick zondag met 4-1 van SV Meerssen. Komende zaterdag is het ambitieuze Barendrecht de tegenstander op sportpark De Bongerd. Het is een met Quick vergelijkbare tegenstander, want ook Barendrecht verloor de eerste twee wedstrijden.

Tekst: Pieter Donath

Vorig seizoen eindigde Barendrecht in de zaterdag Derde Divisie op de vijfde plaats. Vorige week werd uit met 0-1 gewonnen van Sportlust’46. Voor trainer Paul van der Zwaan (foto) blijven de ingrediënten, die hij noemde voor de wedstrijd tegen SV Meerssen, van kracht. Concentratie, mind set, onderlinge acceptatie, collectiviteit en bereidheid tot het gaatje te gaan, moeten komende zaterdag allemaal weer optimaal zijn om resultaat te behalen. De ervaren trainer en hoofd jeugdopleiding van Quick vindt dat er in de vorige wedstrijd een stapje vooruit is gezet, maar tegen Barendrecht volgt een nieuwe testcase.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen SV Meerssen?

,,Afgelopen zondag hebben we weer een stapje gezet in de uitvoering en de mentale weerbaarheid die noodzakelijk is om op dit niveau te spelen. De eerste 25 minuten waren gewoon goed met dominant spel. We creëerden ook wel kansen, maar konden deze niet verzilveren. Daarna was het laatste gedeelte van de eerste helft minder met een te laag tempo in balbezit en niet meer de drang om naar voren te spelen. Dit is in de rust besproken, maar ondanks dat werden de gemaakte afspraken ook in het eerste deel van de tweede helft onvoldoende uitgevoerd.”

Zijn er complimenten voor het team dat goed omging met de achterstand?

,,De 0-1 achterstand was dan ook niet verdiend, maar ook niet onlogisch. Na die achterstand werden de ruggen wel gerecht, gingen we weer wat dominanter en meer naar voren spelen. Meer diepte in plaats van in de breedte of achteruit. Dit heeft geen windeieren gelegd en resulteerde in een uiteindelijk toch ruime 4-1 overwinning. Les is, dat we het ons niet kunnen veroorloven om gedeeltes van wedstrijden minder “sportief agressief” te zijn.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen het ambitieuze Barendrecht?

,,Aanstaande zaterdag wordt de volgende testcase. Barendrecht is een volwassen en sterke ploeg. Het is aan ons om te laten zien dat de stapjes voorwaarts van de afgelopen twee weken structureel zijn. We hebben deze week weer hard gewerkt en gaan er vol voor.”

Lees verder