Oud-internationals Boulahrouz en Visker bij seizoensopening Oranje Para-voetbaldag

Op zondag 10 september 2023 vindt de eerste Oranje Para-voetbaldag van het seizoen 2023-2024 plaats op de KNVB Campus in Zeist.

Namens de Johan Cruyff Foundation, die zich onder meer inzet voor sport voor kinderen met een beperking, is oud-international Khalid Boulahrouz bij de seizoensopening aanwezig. Samen met Iljas Visker, oud-international van het Nederlands CP-team, opent hij de dag. Jaarlijks vinden er tenminste zes Oranje Para-voetbaldagen plaats om te laten zien dat mensen met een beperking ver kunnen reiken met hun sportambities.

Waar het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman die avond om 20.45 uur aftrapt voor de interland tegen Ierland, komen hun collega’s van de Oranje Para-voetbalteams eerder op de dag in Zeist in actie. Zo trainen de teams van het Nederlands CP-team en het Nederlands Amputatievoetbalteam die dag op de KNVB Campus en vindt er een talententraining plaats voor het Blindenvoetbal. Ook wordt er een clinic voor dove en slechthorende futsal speelsters en jongeren met een amputatie georganiseerd. Bovendien wordt de allereerste wedstrijd in het Elektrisch voetbal gespeeld.

Oud-internationals

De dag wordt opgeluisterd met de komst van 35-voudig international Khalid Boulahrouz én Iljas Visker, international bij het CP-team. Khalid Boulahrouz is als ambassadeur aan de Cruyff Foundation verbonden. De 31-jarige Iljas Visker studeerde aan de Johan Cruyff University en was als jonge jongen een veelbelovende voetballer. Vijftien jaar geleden werd hij getroffen door een herseninfarct waaraan hij blijvend letsel overhield. Dankzij de mogelijkheid om te kunnen aansluiten bij het CP-voetbal kon Iljas Visker alsnog zijn droom waarmaken om Oranje te halen. En met het nationale CP-team kwam hij onder meer uit op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen en 2016 Rio de Janeiro.

Volledig programma Oranje Para-voetbaldag:

09.30 – 11.00 uur Training CP-Jeugd JO23 + CP-vrouwen
11.00 – 13.00 uur Training CP-jeugd JO18 + JO15
13.00 – 14.30 uur Training Amputatievoetbal (Nederlands team) / Clinic voetballen met een amputatie (jeugd)
13.30 – 14.30 uur Wedstrijd Elektrisch voetbal N.E.C. – Meijerstad Beweegt
14.30 – 16.00 uur Training Blindenvoetbal (talenten)

Lees verder