Beker Groep 3 poule 21-27: Fraaie zege voor WIK, DUNO en RVC Celeritas grijpen ook winst

Voor SVO Buytenpark was er weinig eer te behalen tegen SJZ. Dat gold ook voor Zuid West DH, dat flink klop kreeg van RVC Celeritas. WIK proefde tegen Stompwijk’92 het zoet der overwinning en ook DUNO was aan de winnende hand tegen SJC. RAS ging onderuit bij Teylingen en Semper Altius won van Stolwijk.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 3 poule 21

SVO Buytenpark – SJZ

De Zoetermeerse ploeg hield voor de rust de schade nog beperkt tot een 0-1 achterstand. In de tweede helft voerden de bezoekers de score op naar 0-5, voordat Erkan Sensoy de eer van SVO Buytenpark kon redden: 1-5.

Groep 3 poule 22

Zuid West DH – RVC Celeritas

Gio Meyer eiste een hoofdrol voor zich op door voor rust twee keer te scoren en kort na de rust ook nog eens een strafschop binnen te schieten: 0-3. RVC Celeritas kreeg nog een strafschop en nu was Abdoellah Tajdirti trefzeker vanaf elf meter. Zuid West DH grossierde in gele kaarten en kreeg nog een vijfde treffer om de oren. Benschop nam de 0-5 voor zijn rekening.

WIK – Stompwijk’92

WIK kreeg eindelijk loon naar werken. De ploeg van trainer Geoffrey van Loenen was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en boekte een 6-2 overwinning. Tom Doorschodt (3x), Joey Doorschodt (2x) en Jessy van Vianen verzorgde de doelpunten namens WIK. Lars van Santen en Tjebbe Janson troffen doel namens Stompwijk’92

Groep 3 poule 26

SJC – DUNO

De Haagse ploeg kwam al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Tim van Zweden (foto). Uit twee omschakelmomenten scoorde SJC twee keer en ging met een 2-1 voorsprong de rust in. Na de doelwisseling stelde DUNO orde op zaken. Uit een doorkopbal Robin Schuurman produceerde Youssef Talhaoui de 2-2. Talhaoui nam ook de 2-3 voor zijn rekening en Tim van Zweden gooide het duel op slot met zijn tweede treffer van de middag na een steekbal van Calvin Bakker: 2-4.

Teylingen – RAS

RAS begon sterk aan het duel en kreeg meteen twee kansen. Teylingen kwam daarna beter in de wedstrijd en schoot in de blessuretijd de 1-0 binnen. Nog voor het rustsignaal volgde uit een strafschop de 2-0. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 4-0 stand. Door een blessure van Mucahit Torun kwam RAS met tien man te staan, maar kon door goed combinatiespel met Daniq Baltazar Edwin Sintim de 4-1 scoren.

 Groep 3 poule 27

Semper Altius – Stolwijk

Semper Altius boekte een prima resultaat door Stolwijk met 2-1 aan de zegekar te binden. Bij de rust was de stand nog in evenwicht 1-1. Daniël Vink scoorde in de eerste helft en in het tweede bedrijf was Beau van der Heiden trefzeker.

Lees verder