Beker Groep 1 poule 14: VELO pakt drie punten tegen Brielle

De tropische temperaturen en het spelen op kunstgras had zeker invloed op het niveau van de wedstrijd. Het tempo, zeker in de eerste helft, was niet hoog en na een 0-0 ruststand was het VELO dat in de tweede helft het enige doelpunt wist te scoren en daarmee de drie punten mee naar huis kon nemen.

Tekst: Louis de Letter      |        Foto’s: Theo Verbraeken

In het eerste kwartier van de eerste helft nam VELO, met Storm Verheijen en Vince van Egmond in de basis, het initiatief met twee doelkansen voor Dominique Ariës. In de tweede minuut kreeg hij geen controle over de bal om succesvol te kunnen afronden en na een kwartier verscheen Ariës alleen voor Brielle-doelman Nigel Keehnen, die met de voet een zeker doelpunt wist te voorkomen. Behoudens een vrije trap van Abel Dries, half gekeerd door de Brielle-doelman, en een schot van Zepp Jacobs namens Brielle over het doel, gebeurde er aanvallend niet veel. In de slotfase van de eerste helft nog een doelkans voor VELO van Aimen Said, op aangeven van Rens de Vries, maar de vrije kopbal werd simpel gepakt door de Brielle-doelman.

In het begin van de tweede helft kwam Brielle, getraind door de in de regio bekende Manuel Vissers, goed uit de startblokken. Uit een voorzet van de gevaarlijke Kevin van la Parra kopte de vrijstaande Zepp Jacobs de bal niet in, maar over het doel. Nadat eerder een schot van Lars de Jong (foto) nog werd geblokt, was de VELO-speler in de 48e minuut wel de gevierde man. Uit een voorzet van Mike Das, diep gestuurd door Storm Verheijen, kapte Lars de Jong eerst zijn tegenstander uit en schoot de bal daarna hoog in de hoek: 0-1. Ondanks deze achterstand pakte Brielle de draad snel op en zette VELO onder druk. Vooral Kevin van la Parra zorgde voor veel gevaar, maar gelukkig voor VELO stond zijn vizier niet op scherp of VELO-doelman Deniz Pamuk wist met goede reddingen zijn doel schoon te houden. Een kwartier voor tijd leek Brielle de gelijkmaker te scoren, maar scheidsrechter Cor van Elswijk had buitenspel geconstateerd.

Wissels

In het laatste half uur werden bij VELO alle wissels, Manz Djoeneri, Bas van Dommelen, Joey Kouters, Sietse Fidom en Erik Letsch ingezet als vervangers van Aimen Said, Dominique Ariës, Lars de Jong, Vince van Egmond en Storm Verheijen. Brielle creëerde enkele kansen via handenbinder Kevin van la Parra, Zepp Jacobs en Jordy Braber, maar de defensie hield stand en ook doelman Deniz Pamuk was niet te passeren. VELO kreeg ook nog mogelijkheden via Erik Letsch (schot geblokt) en Manz Djoeneri (schot over het doel) maar na negentig minuten en de extra tijd bleef het 0-1 voor VELO.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Elswijk (goede wedstrijd) dus blije gezichten bij de spelers en de trouwe VELO-supporters. Deze overwinning is een mooie steun in de rug en biedt zeker perspectieven voor de volgende wedstrijden van de Wateringers. Zaterdag aanstaande de laatste poulewedstrijd in de beker uit tegen VUC, dat met 0-3 de winst pakte bij Westlandia. VELO staat nu op de tweede plaats en met een positief resultaat kan de volgende bekerronde nog worden behaald.

 

Lees verder