Beker Groep 1 poule 11-12: Verlies voor sc Monster, verdiende zege voor sv Honselersdijk

In een wedstrijd op de late zaterdagmiddag, met als aanvangstijd 18.00 uur, bleek sportclub Monster niet opgewassen tegen de zondag-formatie van VFC. sv Honselersdijk had meer succes, want tegen Hellevoetsluis werd een alleszins verdiende 2-4 zege geboekt.

Tekst: Peter Petit

Groep 1 poule 11

VFC (zo) – sc Monster

Bij rust kende het duel nog een gelijke stand van 1-1. Voor het bezoekende sc Monster scoorde Youri Riepe. In het tweede bedrijf trok thuisploeg VFC uit Vlaardingen in dit duel aan het langste eind: 2-1.

Groep 1 poule 12

Hellevoetsluis – sv Honselersdijk

Het waren de gasten uit het Westland die vanaf het begin het initiatief namen. Hellevoetsluis had geen antwoord op het felle begin van de Honselerdijkers. Het was dan ook volkomen terecht dat Steyn de Bruijn de score voor sv Honselersdijk in de zesde minuut opende: 0-1. Hierna hield de ploeg van trainer Pim van der Hoorn het initiatief en scoorde het zelfs de 0-2. Helaas werd de treffer van Tom van Veen (foto) onterecht afgevlagd.

In de tweede helft begonnen de gasten weer sterk en kregen kansen via Kevin Bogaard en Tom van Veen, maar tot doelpunten kwam het niet. Na tien minuten ging Hellevoetsluis meer druk zetten en vanuit een counter werd het 1-1. Voor sv Honselersdijk het signaal het tempo op te voeren. Binnen tien minuten scoorden Sean van der Stap, Tom van Veen en Brian Valstar en was de wedstrijd beslist. Vanuit een counter wist Hellevoetsluis nog wel de 2-4 eindstand te scoren. De tweede zege voor sv Honselersdijk in deze bekercompetitie, na de 1-0 zege van vorige week tegen Zuidland.

Lees verder