Beker Groep 1 poule 11: Die Haghe pakt zakelijke overwinning op HVV

Onder tropische omstandigheden traden de teams van gastheer HVV en Die Haghe aan op een extra warm kunstgrasveld, waarbij het al een wonder was dat alle spelers in de hitte overeind bleven. Die Haghe was sterker dan de Kroonleeuwen en boekte een 1-3 overwinning, waarmee het zich direct plaatst voor de volgende ronde.

Tekst: Wim van der Graaf      |      Foto’s: Patrick Gorlee

Het was eigenlijk onverantwoord dat er onder deze warme condities werd gevoetbald. Een kunstgrasveld geeft ook nog eens extra warmte af, dus vooraf al een compliment aan de gladiatoren en het arbitraal trio op de Diepput. De wedstrijd, die al laat was ingepland, werd ook nog eens met een half uur verlaat en het was Die Haghe dat de eerste drie kansen al vroeg in de wedstrijd kreeg zonder deze te benutten.

Na 25 minuten voetballen brak Alvin Kimu Ngoy op de rechterflank door en gaf een strakke voorzet op Jelle Halsema, die de bal hard in de hoek van het HVV-doel schoot: 0-1. Steeds vaker na dit doelpunt had arbiter van dienst Henk Ruijl zijn handen vol aan irritante overtredingen, vooral afkomstig van de geel-zwarte thuisploeg. Die Haghe ging daar te veel in mee en dat kwam de wedstrijd als schouwspel niet ten goede. Toch wist HVV pal voor de rust de gelijkmaker te scoren toen een dieptepass over de Die Haghe-verdediging viel en de rugdekking ontbrak. Een HVV’er maakte hiervan dankbaar gebruik en joeg de bal in de uiterste hoek van het doel van Justin van Look: 1-1.

Na de rust en vele slokken verfrissend water later gingen beide teams weer met frisse moed van start. In de 55e minuut kwam Peter de Kleer oog in oog te staan met de HVV-goalie, maar die tikte de ingeschoten bal nipt tot corner. Even later een prima kans voor Roy van der Ven, maar zijn schot kon door een verdediger ook tot corner worden gepromoveerd. Hierna wisselde Die Haghe-coach Marcel Koning Peter de Kleer, Roy van der Ven en Leroy Klootwijk voor Chico Mulder, Desley Koegler en Moaaz Elnahas. Dit bleek een gouden wissel, want nog geen minuut later had Moaaz Elnahas een goede actie in huis, waarna hij de bal knap voorgaf aan de inlopende Desley Koegler die hard de 1-2 binnenschoot. Een paar minuten later trok Jelle Halsema de bal goed voor het HVV-doel, waarna Desley Koegler hard maar net naast het doel kopte.

Alvin Kimu Ngoy en Tony Bergsma werden nog gewisseld voor Kevin Badmus en Markas Krisenel. Tien minuten voor tijd was daar ineens een kans voor HVV, maar de bal werd van dichtbij naast geschoten. Vijf minuten voor het eindsignaal brak Desley Koegler op links goed door, waarna hij de bal strak afgaf op Moaaz Elnahas die knap de 1-3 tegen de touwen joeg. Vlak hierna moest hij na een grove charge noodgedwongen de strijd staken en speelde Die Haghe het restant van de wedstrijd met tien man rustig uit.

Die Haghe is na twee overwinningen (en door de 2-1 winst van VFC zo op SC Monster) al zeker van de volgende bekerronde en kan volgende week in de uitwedstrijd tegen de oude rivaal SC Monster vrijuit voetballen, waarna op 23 september de competitie in de eerste klasse C aanvangt met een thuiswedstrijd tegen het Leidse LFC (voorheen FC Boshuizen).

Lees verder