Beker Groep 1 poule 10: Forum Sport ook te sterk voor Hillegersberg

Zaterdag stond het tweede bekerduel van dit seizoen op de agenda. Het in de tweede klasse uitkomende Hillegersberg was de tegenstander van Forum Sport. De Rotterdamse club was ook twee jaar geleden de bekertegenstander van de Voorburgers. Het werd toen, ook in Rotterdam, 1-1. Nu pakte de ploeg van trainer Bas Steffens de winst: 1-2.

Tekst: Jean Nederlof

Het was extreem warm en feitelijk was dat de grootste bottleneck voor beide ploegen. Beide teams verdienden dan ook een compliment omdat zij er, op het kunstgrasveld, nog een leuke wedstrijd van wisten te maken. Forum Sport was de technisch betere ploeg, maar speelde tegen een tegenstander die het de Voorburgers knap lastig maakte. Tegenover een aantal goede mogelijkheden voor Forum Sport (onder meer voor Pjer Bom en Hayden Bergen) was er ook een drietal kansen voor Hillegersberg. De eerste helft bracht desondanks geen doelpunten.

Tempo

Na rust wat meer levendigheid en een wat hoger tempo in de wedstrijd. Hillegersberg kwam in de 65e minuut verrassend op 1-0. Forum Sport schrok wakker, verhoogde de druk en draaide binnen tien minuten de achterstand om naar een 1-2 voorsprong. Een verdedigende actie van Hillegersberg waarbij een speler van de thuisploeg de bal hard naar voren wilde schieten ging verkeerd. Hij schoot de bal keihard tegen Hayden Bergen (foto) aan. De bal kaatste achter de verbouwereerde doelman van de Rotterdammers tegen het net: 1-1.

Een paar minuten later schoot Soufiane Marfouk vanaf zo’n vijfenveertig meter de bal achter de Hillegersberg-goalie. Een prachtig doelpunt. Die 1-2 werd ook tevens de eindstand. Forum Sport deed dus wat verwacht werd: winnen, al was het lastiger dan gedacht. Volgende week het laatste bekerduel, thuis tegen de Zwervers uit Capelle aan den IJssel. Bij een gelijkspel of overwinning bekert Forum Sport verder.

Lees verder