Beker Groep 1 poule 5: RKDEO legt na DCV op pijnbank

De wedstrijd ving wat later aan, omdat voorgaande duels wat waren uitgelopen vanwege diverse drinkpauzes.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander  

De wedstrijd was nog maar net begonnen of thuisploeg DCV kreeg al een mogelijkheid. Carlo de Reuver nam de bal aan, probeerde te schieten, maar zijn inzet werd goed geblokt. In de achtste minuut deed Carlo de Reuver weer een poging. Hij schoot van afstand op het Nootdorpse doel, maar doelman Huub Koning werkte de bal tot hoekschop. Die hoekschop leek te worden afgeslagen, maar weer ingebracht door Rical Kayaturan, die moest toezien dat er voorlangs werd gekopt.

In de twintigste minuut weer gevaar voor het doel van de bezoekers. De bal werd uit een vrije trap achter de verdedigers in de zestien door Daan Beumer aangenomen, maar hij schoot vervolgens hoog over. Pas na een half uur een eerste mogelijkheid voor RKDEO. Het schot van Jazz Vermeer vloog echter over het DVC-doel heen. Drie minuten later namen de gastheren de leiding. Op aangeven van Carlo de Reuver scoorde Jonathan Linger de openingstreffer: 1-0.

RKDEO probeerde iets terug te doen, maar bij een vrije trap zocht Jazz Vermeer het vijandelijke doel te hoog. Vlak voor rust moest doelman Huub Koning nog in actie komen toen Naoufel Bouyakhrichan van DCV-aanvaller Carlo de Reuver probeerde te bereiken bij de tweede paal. Met die 1-0 stand gingen beide teams aan de thee.

RKDEO kwam na rust sterk uit de startblokken. Een schot van afstand van Tomas Prieto zeilde net over. In de achtste minuut kwam de bal na een hoekschop van RKDEO bij Achraf el Jaouhari in de zestien, maar werd weggewerkt. In de rebound van Dylan Boapaeh verdween de bal in handen van DCV-keeper Bart de Keijzer. De doelman ranselde valk daarna een schot van afstand van Olaf Kramer uit zijn doel en in de rebound schoot Jazz Vermeer hoog over.

Na dik een uur spelen kwam de toch verdiende gelijkmaker voor RKDEO. Achraf el Jaouhari gaf de bal door aan Olaf Kramer, die op zijn beurt teruglegde op Dylan Boapeah, die raak schoot in de verre hoek: 1-1. Vijf minuten later sloeg RKDEO weer toe. Opnieuw stond Achraf el Jaouhari aan de basis. Op aangeven van hem kopte Olaf Kramer de bal tegen de lat, waarna Sven van Noppen succesvol was in de rebound: 1-2. Twee minuten later werd het duel in het slot gegooid. Bij een vrije trap stuurde Achraf el Jaouhari Jazz Vermeer diep weg en zijn voorzet werd binnengewerkt door Daniël Prieto: 1-3. Op slag van tijd bepaalde Olaf Kramer na voorbereidend werk van Achraf el Jaouhari en Mats Hofland de eindstand op 1-4.

 

Lees verder