Beker Groep 1 poule 1-2: Veel treffers bij TAC’90-Verburch, Voorschoten’97 klopt Nieuwkoop

In poule 1 wist Voorschoten’97 zich op sportpark Adegeest Nieuwkoop van het lijf te houden. Bij de ontmoeting TAC’90-Verburch kregen de toeschouwers bij het warme weer liefst acht treffers voorgeschoteld, keurig verdeeld over beide teams: 4-4.

Tekst: Hans Kulk           |    Foto’s: Franca Dobbe

Groep 1 poule 1

Voorschoten’97 – Nieuwkoop

In haar tweede bekerduel heeft Voorschoten’97 gewonnen van Nieuwkoop. Op sportpark Adegeest in Voorschoten versloeg de ploeg van Jeffrey Frijters de nieuwbakken tweedeklasser nipt: 2-1. Winst op Nieuwerkerk, komend weekend, betekent plaatsing voor de volgende ronde. Op sportpark Adegeest kwam het duel tussen Voorschoten’97 en Nieuwkoop maar moeilijk op gang. De bezoekers kregen zelfs de beste kansen. Door een doelpunt van Lloyd van der Wilden ging de thuisclub toch met een 1-0 voorsprong de rust in.

Ook de na pauze kwam de wedstrijd niet echt los en dat was gezien de tropische temperaturen eigenlijk ook wel logisch. Tot opluchting van coach Jeffrey Frijters schoot Jim van der Krogt Voorschoten’97 in de 62e minuut naar 2-0. Klusje geklaard voor de groen-gelen, die in de slotfase overigens nog wel een tegentreffer incasseerden. Nog één bekerduel te gaan voordat Voorschoten’97 de competitie op 23 september met een thuisduel tegen VELO begint. Nog even dus om alle neuzen dezelfde kant op te zetten.

Groep 1 poule 2

TAC’90 – Verburch

In poule 2 van het bekertoernooi is er ondanks het gelijke spel tussen TAC’90 en Verburch, uitslag 4-4, nog niets beslist. SVC’08 leidt de dans met 4 uit 2, gevolgd door Spijkenisse (3), Verburch (2) en TAC’90 (1). Komend weekend worden de duels SVC’08 – TAC’90 en Spijkenisse – Verburch gespeeld. Twee clubs plaatsen zich voor de volgende ronde.

Eerst maar even terug naar de wedstrijd op sportpark De Verlichting. Een knotsgek duel onder tropische temperaturen. Al na twee minuten opende Yorick de Looff de score voor de thuisclub: 1-0. Die vroege voorsprong werd echter niet vergroot. Integendeel zelfs. Verburch kwam dankzij Riley Hees (1-1) langszij, maar ging toch met een achterstand de kleedkamers in. Mert Dogrusoz was vlak voor rust namelijk trefzeker voor de ploeg van Arie van der Padt: 2-1.

De Poeldijkers draaiden het duel in Den Haag na rust volledig om. Door doelpunten van Vince van der Knaap (2-2 en 2-3) en Justin de Kok (2-4) leek een Westlandse overwinning een zekerheidje voor de ploeg van John Zuijderwijk. Maar schijn bedroog. In de 83e en 90e minuut schoot Mounir Madroni TAC’90 alsnog naast Verburch: 4-4.

Lees verder