Vierde Divisie: RKAVV dendert door na winst bij Nieuwenhoorn

Voorlopig zit er geen enkele rem op RKAVV. De Leidschendammers staan na drie duels, samen met Zwaluwen Vlaardingen, ongeslagen bovenaan in de Vierde Divisie. De ploeg van trainer Peter Klomp won zaterdagmiddag met 6-3 bij Nieuwenhoorn.

Tekst: Hans Kulk

Wie bij het duel tussen Nieuwenhoorn en RKAVV een kwartier te laat kwam, had in dat tijdsbestek al vier doelpunten gemist. Een knotsgekke beginfase waarin Remco Overdevest (foto) het bal letterlijk opende. Al na acht minuten 0-1. Een slokje van je drinken nemen? ‘Levensgevaarlijk’, dan had je zomaar de 1-1 (negende minuut) gemist. Twee slokjes kostte je zelfs twee doelpunten, want na amper tien minuten was het al 1-2 (Nick Gardenier) in Leidschendams voordeel. En nog was de koek in die beginfase niet op, want Remco Overdevest schoot na een kwartier de 1-3 in de touwen. Daarna nam de RKAVV-orkaan af tot een tropische storm. In het oog van deze ‘storm’ bracht Xavier Akinrinbola de ruststand met een magnifiek doelpunt, een ‘krul’ over de keeper van Nieuwenhoorn heen, op 1-4.

Opportunistisch

Buit binnen? Men zou denken van wel. Nieuwenhoorn had daar echter andere ideeën over. Met opportunistisch voetbal hoopte het RKAVV te kunnen imponeren. Even waren de bezoekers een tikkeltje van slag en zagen zij Nieuwenhoorn tot 3-4 terugkomen, maar daarna wakkerde de tropische RKAVV-storm weer aan tot orkaankracht en brachten Nick Gardenier (3-5) en invaller Nasreddine el Moussaoui (3-6) de Leidschendammers definitief in veilige haven.

Een uitstekend begin voor de bij RKAVV teruggekeerde Peter Klomp en zijn manschappen. Aanstaande zaterdag wacht de rood-witten een thuisduel met LRC. Behoudt RKAVV haar ongeslagen status?

Lees verder