Vierde Divisie: FC ’s-Gravenzande weinig in te brengen tegen sv Poortugaal

In de derde competitieronde was sv Poortugaal in de uitwedstrijd de tegenstander van FC ’s-Gravenzande. De laatste twee jaar verliepen die niet bepaald succesvol voor de Westlanders, want de afgelopen twee seizoen werd met 6-1 en 3-1 verloren. De thuiswedstrijden leverde wel twee overwinningen op voor FC ’s-Gravenzande. sv Poortugaal begon met een 2-1 overwinning op Westlandia, maar verloor vorige week zondag van HBS. FC ’s-Gravenzande nam een punt mee in de eerste wedstrijd tegen ASWH, maar verloor vorige week van SC Feyenoord. De competitie is nog lang, maar een overwinning in Poortugaal zou zeer welkom zijn.

Tekst: Jan Hoogenraad     |     Foto’s: Pieter Vermeer

De eerste twintig minuten was van beide ploegen wat aftastend en afwachtend. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Er was een kansje voor Roy van Beek, maar hij zag zijn inzet gepakt worden door doelman Marvin Nooteboom en voor de thuisploeg was het de snelle en behendige Qrushinco Rosina die goed voorgaf, maar de verdediging van FC ’s-Gravenzande wist de bal weg te werken. Na een goede actie van Twan van Meerten na ruim een kwartier spelen werd de bal door de Poortugaal-verdediging tot hoekschop verwerkt, en aan de andere kant was voor de thuisploeg Björn Wagenaar kansrijk, maar hij schoot voorlangs.

In de 25e minuut kwam Poortugaal op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de bijna op de doellijn staande Bradley el Idrissi binnengetikt: 1-0. Na ruim een half uur wist Stefan Bruijn niet te profiteren van een foutje van de Poortugaal-doelman en zag de bal uiteindelijk net naast het doel rollen. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Ardi Luijendijk bij de bezoekers. Hij werd vervangen door Yordi Klepke. In de 36e minuut kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Op aangeven van Qrushinco Rosina schoot Björn Wagenaar (ex-Scheveningen) de bal stijf langs de paal achter Edgar Leerdam. Roy van Beek had nog de mogelijkheid om wat terug te doen uit een vrije trap, maar hij schoot de bal in de muur en was het een makkelijke prooi voor de verdediging van Poortugaal. Voor rust kwam FC ’s-Gravenzande nog tweemaal goed weg. Eerst schoot Björn Wagenaar net naast en een inzet van Qrushinco Rosina werd door Edgar Leerdam gepakt.

Nadat eerst een poging van Frank Broos niets opleverde kwam de thuisploeg in de 49e minuut op een 3-0 voorsprong. Na wel heel matig verdedigen kon Björn Wagenaar, geheel vrijstaand, gemakkelijk uithalen en Edgar Leerdam kansloos laten. FC ’s-Gravenzande probeerde het wel, maar het was het allemaal net niet. Een schot van Stefan Bruijn werd door de Poortugaal-doelman weggetikt. De bal kwam nog voor de voeten van Yuri Westhoff, maar hij wist er geen vervolg aan te geven. Een schot van Roy van Beek bleef ook zonder succes en werd door de doelman gepakt. Voor de ’s-Gravenzanders was Björn Wagenaar een ware plaaggeest. Uit een vrije trap van hem, zo’n 35 meter van het doel, voorkwam Edgar Leerdam een grotere achterstand door de bal tot hoekschop te verwerken. In de 65e minuut een eigenlijk niet te missen kans voor de ingevallen Sil van Ooijen op aangeven van Frank Broos, maar de bal verdween naast het doel.

Hierna weer twee grote kansen voor Poortugaal. Björn Wagenaar schoot eerst voorlangs en enkele minuten later gaf hij op maat voor, maar Qrushinco Rosina wist het niet af te maken, waarbij hij zich ook nog blesseerde. Kort na de drinkpauze mocht Frank Broos een strafschop nemen na een overtreding op Sil van Ooijen in het strafschopgebied, maar geheel in de lijn van de wedstrijd zag hij zijn poging gestopt worden door doelman Marvin Molenaar. Hierna werd het spel een half uur stilgelegd omdat één van de Poortugaal-supporters, waarschijnlijk door het warme weer, onwel werd en beide verzorgers zich over de man ontfermden. Scheidsrechter Baars dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer in afwachting van de ambulance. Na de hervatting twee enorme kansen voor Poortugaal. Ricardo van Twist en Bradley el Idrissi wisten het echter niet af te maken, mede door goed ingrijpen van Edgar Leerdam. Uit een voorzet van Björn Wagenaar schoot Ricardo van Twist over. In de slotfase toch nog twee kansjes voor FC ’s-Gravenzande. Angelo Zwirs zag zijn inzet voorlangs gaan en een kopbal van Yuri Westhoff werkte de Poortugaal-doelman met zijn vuisten de weg. Op alle fronten was Poortugaal de betere ploeg en van de kansjes die FC ’s-Gravenzande kreeg wist niemand er één te benutten en dat is toch wel zorgelijk.

Opstelling FC ’s-Gravenzande:
Edgar Leerdam, Rick Boers (72. Zeger van Antwerpen), Ardi Luijendijk (28. Yordi Klepke), Timo Ploemen (58. Patrick Fonseca), Pascal Broch, Bram Sommeling (58. Angelo Zwirs), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Stefan Bruijn (58. Sil van Ooijen), Frank Broos, Roy van Beek.

Lees verder