Tweede Divisie: Scheveningen maakt lelijke misstap en ziet ADO’20 na rust volle buit pakken

Op een bloedheet sportpark De Vlotter is Scheveningen er niet in geslaagd het succes van vorige week, winst op GVVV, voort te zetten tegen ADO’20. Integendeel, de ploeg van trainer John Blok, liep – na een 1-0 achterstand bij rust – tegen een 4-1 nederlaag aan. Een lelijke streep door de rekening bij de Scheveningers.

Tekst: Ton Beije

Na ruim twintig minuten spelen kwam ADO’20 goed weg met en gele kaart voor Henry Opoku. Virgil Tjin-Asjoe won zijn duel; op de middenlijn en wilde richting ADO’20-doel, maar Opoku werkte hem tegen de grond. Scheidsrechter Te Kloeze volstond met een gele kaart, waar wellicht rood een betere kleur was geweest. Te Kloeze kwam waarschijnlijk tot zijn besluit omdat er nog een verdediger meeliep. Niet lang daarna was er de drinkpauze en de mogelijkheid voor Blok om alles nog even op een rij te zetten, want echt lekker liep het nog niet bij Scheveningen.

Strafschop

Na bijna een half uur spelen liep ADO’20-doelman tegen een gele kaart aan. Hij vroeg om een kaart voor een Scheveningen-speler en kreeg vervolgens van Te Kloeze zelf de gele prent voorgehouden. Een minuut later kreeg de thuisploeg een strafschop toegewezen. Jilani Helder draaide weg van verdediger Jari de Jong, waarna Helder naar het gras ging binnen de beruchte lijnen. Daan Boerlage schoot daarna vanaf de stip de bal hard en hoog langs Sven van der Maaten: 1-0. Met die stand brak ook de rust aan.

Rebound

Scheveningen had dus in het tweede bedrijf iets recht te zetten en had nog 45 minuten om vol gas te geven. De thuisploeg kwam echter vrij snel op 2-0. Al na twaalf minuten spelen lag het open bij Scheveningen. Doelman Van der Maaten pakte in eerste instantie nog fraai een inzet van Soufiane Reclaoui, maar vervolgens mocht Ian Beelen in de rebound de bal vrij binnenlopen: 2-0.

Eer

Met nog twintig minuten op de klok werd het nog vervelender voor de bezoekers. Milan Zonneveld was nog maar net in de ploeg van ADO’20 en kon vrij simpel de 3-0 binnentikken. De wedstrijd was gespeeld, maar de gifbeker moest helemaal leeg voor de Scheveningers. Wederom Zonneveld mocht acht minuten na de 3-0 op vrijwel identieke wijze ook de 4-0 aan laten tekenen. In de slotfase mocht Scheveningen nog de twijfelachtige eer redden. De bal viel goed achter de laatste linie van de gastheren en Delano Gouda (foto) tikte de bal over doelman Grim in het doel: 4-1. Uithuilen voor Scheveningen en snel het vizier op de volgende tegenstander.

 

 

Lees verder