Beker Vrouwen Groep 2 Poule 1-7: Overtuigende zeges voor Ariston’80 en sc Monster

Een aantal regioteams liet dikke overwinningen noteren. sv Den Hoorn ging met ruime cijfers langs SVS en ook Ariston’80 had weinig moeite met buurman Taurus. Sportclub Monster schoof FC ’s-Gravenzande 2 aan de kant en Voorschoten’97 was in een doelpuntrijk duel te sterk voor Berkel 3.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 2 Poule 1

sv Den Hoorn VR – SVS VR

De bezoekers uit Capelle aan den IJssel kwamen na negentien minuten op voorsprong, maar de vreugde was van korte duur. Een minuut later stelde Ashley Sintniklaas Eline Letsch in staat om de 1-1 aan te tekenen. Daarna zorgden Jasmina Hadzimusic, Ashley Sintniklaas en Izara dijkxhoorn (2x) voor een comfortabele 5-1 ruststand. In de tweede helft voltooide Dijkxhoorn haar hattrick en werd de eindstand 6-1.

Ariston’80 VR – Taurus VR

In de openingsfase kon Willemijn Brouwer de 1-0 binnen te tikken in de studentenderby. Ariston’80 kreeg nog diverse kansen, maar alleen Roos Fikkers kon het net nog vinden voor de rust: 2-0. In de tweede helft was Lara Notenboom zeer effectief. Twee kansen leverden twee goals op. Daarna belandde een voorzet van Elisa Muusers in het doel en werd de score 5-0. Afstandsschoten van Aniek Vankan troffen eerst de paal en de keepster, maar de derde poging leverde de 6-0 op. Uiteindelijk wist Taurus nog de eer te redden 6-1.

 Groep 2 Poule 4

Sportclub Monster VR – FC ‘s Gravenzande VR2

In een Westlands onderonsje had Sportclub Monster bij rust al een 2-0 voorsprong op de streekgenoot door treffers van Julitte Sibalt en Jade van Ruijven. In het tweede bedrijf liep de thuisploeg van trainer Hasan Amhayi volledig over het tweede team van FC ’s-Gravenzande heen. Sasha Meijer (2x), Robin Olsthoorn, Lois Zuidema, Julitte Sibalt en Mady Zeyden voerden de score op naar 8-0.

Groep 2 Poule 5

Berkel VR3 – Voorschoten’97 VR

Na de eerste helft keek Voorschoten’97 nog tegen een 3-2 achterstand aan, maar de veel fittere bezoeksters trokken na rust het duel met 3-8 naar zich toe. Linde Wiegeraad (3x), Pien Laurens (2x), Kim Kooistra, Desiree van Stralen en Eva Vlak zorgden voor de doelpunten van Voorschoten’97.

DSVP 2 – RKAVV   

De Leidschendamse vrouwen deden goede zaken in het uitduel bij DSVP 2. Dankzij twee doelpunten van Zoey van der Hulst voor de rust en een treffer van Lianne van Oosterwijk na de thee kwam een 0-3 overwinning op het scorebord te staan.

 Groep 2 Poule 7

Ter Leede VR3 – ADO Den Haag VR2

Het reserveteam van ADO Den Haag boekte haar tweede zege op rij. Na de 9-1 overwinning op FC Oegstgeest werd nu Ter Leede 3 aan de zegekar gebonden. Na een 0-1 ruststand eindigde het duel in 1-4. Jasmijn Windhorst, Amy Dekkers en Katja Piay waren trefzeker voor de formatie van trainer Marten Goltzbach (foto).

FC Oegstgeest VR – RKDEO VR

De Nootdorpse vrouwen waren niet bij machte om de zege op Ter Leede 3 een goed vervolg te geven. FC Oegstgeest hield met een 4-0 zege de punten in eigen huis.

Lees verder