O23 2A/2B: VELO langs Graaf Willem II VAC, Quick en RKAVV onderuit

In 2A verloor RKAVV in Alkmaar van Kolping Boys. Forum Sport was in 2B TOGB duidelijk de baas. VELO won het regionale onderonsje met Graaf Willem II VAC. Quick moest haar meerdere erkennen in Spijkenisse.

Tekst: Roland van der Linden

O23 2e divisie A

Kolping Boys O23 – RKAVV O23

In een uitduel bij Kolping Boys liep RKAVV tegen een nederlaag aan. Na negentig minuten voetballen stond een 3-2 eindstand op het scorebord.

O23 2e divisie B

Spijkenisse O23 – Quick O23

Ook Quick kon de winst niet pakken in de wedstrijd tegen Spijkenisse. Beide teams hadden hun eerste duel gewonnen. De O23 van Quick moest genoegen nemen met een 3-2 nederlaag.

VELO O23 – Graaf Willem II VAC O23  

De thuisploeg van trainer Ramon van Rijn had al snel het initiatief en dit leverde na vijf minuten een strafschop op na hands van een verdediger van Graaf Willem II VAC. De strafschop werd niet goed ingeschoten en ook in de rebound liet de doelman zich niet passeren. Even later was het wel raak. Op aangeven van Jari de Letter scoorde Tjoeman Chang: 1-0. Na de thee scoorde Graaf Willem II VAC speler Jack Kusters op aangeven van Minne Feenstra de gelijkmaker. VELO herpakte zich en kwam door treffers van Dylan Minnema (foto) en invaller Tezrick Pereira op 3-1. In de blessuretijd kwam Graaf Willem II VAC nog terug tot 3-2 dankzij Konstantin Heidecke.

TOGB O23 – Forum Sport O23   

Forum Sport begon onrustig aan de bal en daardoor kon TOGB gevaarlijk worden. In de zeventiende minuut leverde een hoekschop van de thuisploeg de 1-0 op. Kort daarna kwam Forum Sport op gelijke hoogte. De zeer goed spelende Ayoub El Yaagoubi speelde Juan Sebastián Navia Romero aan, die de bal binnenschoot: 1-1. TOGB bleef doordrukken en door rommelig uitverdedigen aan Voorburgse kant kwam de thuisploeg op 2-1. Vier minuten later was het weer raak voor de equipe van Rodny Caster. El Yaagoubi stelde nu Yassin Morabit in staat om te scoren: 2-2. Nog voor de rust scoorde Forum Sport twee keer. Anass Azahroui en spits Emir Kurt zorgden voor een 2-4 stand. In de tweede helft verzuimde Forum Sport een aantal kansen af te maken. Alleen Juan Sebastián Navia Romero kon een voorzet van rechtsback Ilias Ghait inkoppen: 2-5.

XerxesDZB O23 – sv Den Hoorn O23

Bij dit duel kwam de aangestelde scheidsrechter niet opdagen.

Lees verder