Beker Vrouwen Groep 2 Poule 8-17: Lyra en Forum Sport halen flink uit

Op Sportpark ’t Loo veegde Forum Sport de vloer aan met Foreholte 2. Het ongelijke duel eindigde in 11-0. Lyra behaalde een nog hogere score. De Westlandse vrouwen scoorden maar liefst zeventien keer. SEP was net te sterk voor FC ’s-Gravenzande.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 2 Poule 8

Forum Sport VR – Foreholte VR2

De thuisploeg was heer en meester in het duel met het tweede team van Foreholte. Forum Sport kwam als een wervelwind uit de startblokken en had binnen een kwartier al vijf keer gescoord. Bij rust stond een 7-0 stand op het scorebord. Ginger Wouters (3x), Taria Doornkamp, Eline Hoogteijling en Roxxane Vissers (2x) waren doeltreffend. In de tweede helft bracht Forum Sport wat wissels in het veld en werd de score nog opgevoerd naar 11-0. Eline Hoogteijling (archieffoto) (2x) en Taria Doornkamp (2x) zorgden voor de doelpunten.

Groep 2 Poule 11

FC ’s Gravenzande VR – SEP VR

In een boeiend duel versloeg SEP de thuisploeg met klein verschil. Met een afstandsschot opende Nina de Letter de score namens de Delftse ploeg. Na de gelijkmaker van Romy van Velden bracht Saskia Veldhoven SEP weer aan de leiding en met de 1-2 stand werd de rust bereikt. In de tweede helft werd niet mee gescoord. Een goede kans van de thuisploeg werd nog wel door de keepster van SEP uit de hoek getikt.

Groep 2 Poule 14

Die Haghe VR – FC Lisse VR

Op Ockenburgh kwamen Die Haghe en FC Lisse een 1-1 gelijkspel overeen. Voor de Haagse vrouwen was het de eerste wedstrijd in de bekercompetitie.

Foreholte VR – DSVP VR

De bezoeksters uit Pijnacker namen nog wel de leiding in het duel, maar moesten uiteindelijk met 3-1 het hoofd buigen. Sita Breuseker schoot op aangeven van Romy Bruins de 0-1 in binnen.

Groep 2 Poule 17

Lyra VR – Spijkenisse VR

De thuisploeg van trainer Denver Wittenaar won van Spijkenisse met 17-1 na een 11-0 ruststand. Lyra was oppermachtig en liet Spijkenisse alle hoeken van het veld zien. Sam van der Hoeven (2x), Dione van Loenen (4x), Rosa Varekamp (2x), Chimene Tetteroo, Marieke van Zweden en Lisanne van den Berg waren trefzeker in de eerste helft. Na de hervatting scoorden Demi Stellingwerf, Nikki Bouman, Esther Spaans, Sanne Torenstra, Eryka Louwers en Sam van der Hoeven.

 

Lees verder