Beker Groep 1 poule 6: Wippolder komt thuis niet voorbij Alphia

Op het hete kunstgras van sportpark De Pauwmolen moest Wippolder aantreden tegen Alphia. De Delftse ploeg, zonder trainer Mark Moen (buitenland) op de bank, kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Die stand stond bij rust al op het scorebord.

Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl)

De start van Alphina was sterk. Al in de derde minuut verdween de bal na een vrije trap van Marwan Fennicj in het doel van de Delftse eersteklasser: 0-1. Daarna nam Wippolder snel het heft in handen en dat resulteerde in een Delftse kans, maar doelman Perry van Cassel van Alphia bracht redding. Even later een schot voorlangs het Alphia-doel van Tyler van Baalen. Aan de andere kant legde Bas Hazenbroek af op Jaouad el Taacoubi, die zijn schot over het doel van de thuisploeg zag gaan.

Na bijna twintig minuten kreeg Wippolder een vrije trap te nemen, net buiten het strafschopgebied. De bal werd niet goed weggewerkt en in de kluts kwam de bal bij Wippolder-speler Rob Overvliet, die zich niet bedacht en hard binnenschoot: 1-1. Vlak daarvoor had Alphia-trainer Vondeling al een wissel moeten toepassen omdat Floris Buijnink wegens een blessure moest afhaken. Zijn vervanger was Donovan Olivieira. In het restant van de eerste helft kregen beide teams nog wat kansen en ook de nodige gele kaarten voorgehouden.

In de tweede helft bleef het een aardige wedstrijd, maar grote kansen kwamen er voor beide teams niet. Wippolder was over het algemeen de betere ploeg, maar Alphia wist toch knap stand te houden en de 1-1 over de streep te trekken. Wippolder speelt het laatste bekerduel tegen Alexandria’66 uit Rotterdam.

Lees verder