DHC vernoemt vernieuwde bestuurskamer naar Guus Haak

Op een bloedhete zaterdag moest het eerste team van DHC aantreden in de poulefase van de districtsbeker tegen Antibarbari. Maar voordat de bal ging rollen, was er een bijzondere gelegenheid in de bestuurskamer, waarvoor diverse gasten waren uitgenodigd, maar de belangrijkste was Guus Haak, die zeventien jaar als hoofdtrainer heeft gefungeerd bij de club.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Aad van der Knaap

En dat had ook reden. De bestuurskamer is volledig opgeknapt en heeft vanaf heden de naam ‘Guus Haak Boardroom’, zo liet voorzitter John van Zweden weten. Hij roemde zijn huidige bestuursleden, maar ook veel andere trouwe werkers, die de afgelopen vijf maanden heel veel werk hebben verzet.  ,,Het is nu tijd om niet meer achterom te kijken. DHC is een tijdje ‘het lachertje van Delft’ geweest, maar die tijd is geweest.”

,,Guus Haak en ik zijn eigenlijk VCS-ers, daarom kennen wij elkaar al door en door. Guus bracht de club van de derde naar de hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau van Nederland. Bekend was zijn band met de toenmalige voorzitter Jan Dijkman. DHC stond toen voor ‘Dijkman Haak Combinatie’. Wij hopen Guus Haak komend seizoen nog vaak in deze fraaie ruimte te mogen ontvangen.”

Guus Haak, 84 inmiddels, refereerde ook nog aan zijn prima tijd met voorzitter Jan Dijkman. ,,Als je iets vroeg, belde hij de volgende dag al of het wel of niet kon. Een geweldige man, die ook heel verantwoordelijk was voor de glorietijd toen van DHC.” En dat kon bevestigd worden door de ook aanwezig oud-spelers Leo Rontberg en Hans Suiker.

Lees verder