Authentieke tribune aan Brasserskade heet voortaan ‘Familie Schreuders Tribune’

Het moest tot het laatste moment geheim blijven voor Wicher Schreuders, nog steeds volop actief voor zijn DHC. Maar bij binnenkomst zaterdag op het complex stond de nieuwe naam al in duidelijke letters op de tribune: ‘Familie Schreuders Tribune’.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Wicher Schreuders en zijn broer Dik zijn vele jaren actief bij DHC, maar dat geldt ook voor andere familieleden. Dik is helaas al langere tijd uit de roulatie en moest afgelopen week zelfs weer in het ziekenhuis worden opgenomen. John van Zweden: ,,Ik ken de geschiedenis van de club een beetje, maar nog niet zo heel goed. Ik had het idee de tribune naar de gebroeders Schreuder te noemen, maar werd er snel op attent gemaakt, dat de hele familie DHC ademde. Vandaar de ‘Familie Schreuders Tribune’.”

Bij de lovende en passende woorden van John van Zweden was Wicher Schreuders toch emotioneel geraakt. Een eerbetoon, dat in ieder geval volledig op zijn plaats is. ,,Zonder jou en je broer en de familie had DHC wellicht al niet meer bestaan”, sloot Van Zweden af.

Lees verder