Zaalvoetbal: FC Westland begint seizoen met overwinning

De zaalvoetballers van Westland zijn het seizoen goed begonnen. Werd vorige week in Warmenhuizen mede-eerste divisionist Vios’79 met 1-5 verslagen in de landelijke beker, nu werd de eerste competitiewedstrijd ook in winst omgezet. In Sporthal Hoge Veld werd CFM/Transito uit Werkendam met 8-5 verslagen.

Tekst: Peter Botman        |       Foto’s: Alex Pronk

Coach James Dhanai zag een gretige spelersploeg klaar voor de competitieopening tegen CFM/Transito. De ploeg uit Werkendam draait al aardig wat jaren mee in de top van het zaalvoetbal, maar was nog nooit eerder opponent van de Westlanders. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Na een 0-1 achterstand wist FC Westland een 2-1 voorsprong te nemen die kort voor rust toch nog uit handen werd gegeven, waardoor de ploegen met een 2-2 gelijke stand gingen rusten.

Na de pauze zag het goed opgekomen publiek de Westlandse ploeg het heft in handen nemen. Binnen vijf minuten zuivere speeltijd sloeg FC Westland met 6-2 een gat, waardoor het de wedstrijd rustiger kon gaan uitspelen. Hierna wisten beide ploegen over en weer nog wat te scoren, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Door de 8-5 overwinning tankte FC Westland zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijd vrijdag de vijftiende. Dan staat in het Zuiderpark om 21.30 uur de wedstrijd, tegen het uit de Eredivisie gedegradeerde zvv Den Haag op het programma. Ook de Hagenaars zijn het seizoen goed begonnen en het belooft op voorhand al een speciale clash te worden, zeker omdat de spelers in beide “kampen” elkaar door en door kennen.

Annouar Attal Haoui was weer één van de smaakmakers en was driemaal succesvol voor FC Westland. Mohammed Maatoug zag zijn enorme werklust beloond met twee treffers. Yassine Irzi, Mouhsine el Arnouki en Mounir Faloun waren allen één keer succesvol.

Vrijdag aanstaande dus de derby tegen zvv Den Haag. Op 22 september speelt FC Westland dan wederom thuis, om 21.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen HBSS in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld.

Lees verder