Zaalvoetbaloverzicht: Vernieuwd Multicult wint bekerduel Stompwijk’92 en RKDEO in balans

Afgelopen week werden op hoog niveau al competitiewedstrijden gespeeld en de Topklasse-ploegen speelden hun eerste wedstrijden van dit seizoen en dat zijn gebruikelijk bekerduels. Omdat er geen eerste teams van de regioclubs in de hoofdklasse spelen, heeft de redactie van Haaglanden Voetbal besloten dit seizoen de hoofdklasse niet te volgen.

Tekst: Alex Pronk          |      Foto’s: Sander de Hollander

1e divisie B

JCK/AISO – zvv Den Haag

Het uit de eredivisie degradeerde zvv Den Haag won vorige week in de bekercompetitie al van JCK/AISO met 5-3. Nu klopte zvv Den Haag dezelfde tegenstander JCK/AISO in de Utrechtse sporthal Hoograven met 2–9. Een verslag van deze wedstrijd elders op deze website.

FC Westland – CFM/Transito

FC Westland, dat zich vorig seizoen maar net in de eerste divisie handhaafde, won vorige week in de bekercompetitie in Warmenhuizen van VIOS’79 met 1–5. Nu was FC Westland in de competitie ook de baas in sporthal Hoge Veld over CFM/Transito: 8-5. Een verslag van deze wedstrijd elders op deze website.

KNVB Beker district West II

Semper Altius – Multicult

Multicult speelde met haar nieuwe team, zonder de gestopte Ali Boussaboun, Samir Oulhani en Djamel Boerstra (die naar zvv Den Haag vertrok). De meeste spelers spelen al zo’n zeven tot acht jaar samen, dus ze kennen elkaar heel goed. Multicult had hoge verwachtingen van het duel. De nieuwbakken zaalvoetballers moesten gelijk wennen aan de zaalregels, die voor hen nog nieuw zijn. Door goed druk te zetten scoorde Efe Biyik het openingsdoelpunt: 0-1. Dit gaf zelfvertrouwen en vijf minuten voor rust werd het 0-2 door Ayoub Ajandaf.  Vlak voor de rust wist Semper Altius toch nog de aansluitingstreffer te maken: 1-2.

Omdat Multicult in het begin van de tweede helft niet verder afstand wist te nemen, bleef Semper Altius erin geloven en kwamen de Rijswijkers zelfs op gelijke hoogte: 2-2. Multicult kwam vervolgens op voorsprong na een fraaie actie van Efe Biyik: 2-3. Twee minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Trence Évora Gonçalves ging Efe Biyik weer alleen richting doel en ditmaal gaf hij de bal opzij naar Ayoub Ajandaf, die de 2-4 intikte.

FC Westland 13 – Stanga

Dit duel is niet gespeeld, omdat volgens voetbal.nl de spelers van Stanga geen spelerspassen hadden, al is het de vraag of dat de juiste reden is.

RKDEO – Stompwijk’92

In een spannende zaalwedstrijd tussen Stompwijk’92 en RKDEO, waarin Stompwijk te maken had met de afwezigheid van maar liefst zeven spelers, werd hun conditionele kracht flink op de proef gesteld. De wedstrijd begon moeizaam voor Stompwijk’92, want het kwam al snel met 2-0 achter. Het leek een lastige zaak om dit om te draaien. Alles begon pas echt te lopen toen één van de hoofdtrainers de zaal verliet bij een 2-0 achterstand. Dit opende de deur voor de vaak afwezige reservetrainer om zijn tactische meesterplan over de resterende minuten te ontvouwen. Met zijn nieuwe strategie en aanwijzingen aan het team slaagde Stompwijk’92 erin om de score gelijk te trekken naar 2-2 door doelpunten van invaller Bo van Viegen en Lars van Santen.

Maar het hoogtepunt van de wedstrijd kwam tijdens de beslissende strafschoppenserie. Stompwijk’92 schoot vier perfecte penalty’s, waarbij Lars van Santen misschien wel het geluk aan zijn zijde had toen de RKDEO-doelman even niet oplette. Toen de tegenstander haar laatste penalty moest nemen, leek de druk te hoog te zijn. Sommigen beweerden dat Rob de Jong een aanzienlijke rol speelde in de gemiste penalty door zijn intimiderende aanwezigheid voorafgaand aan de strafschop.

Tutor – FC Westland 2

Dit duel ging niet omdat Tutor zich heeft teruggetrokken uit de bekercompetitie.

LFC 4 – Zuid West DH

In de Leidse sporthal De Zijl won Zuid West DH met 2–5 van LFC 4, het voormalige FC Boshuizen.

Lees verder