Ronald Koeman present bij G-voetbaltoernooi Coaches Betaald voetbal in Barendrecht

Op woensdag 13 september zijn de coaches van Nederlandse betaald voetbalclubs in Barendrecht, Rosmalen, Raalte, Heythuysen, Roden en Amsterdam actief voor Coaches on Tour, het G-voetbalinitiatief van Coaches Betaald Voetbal.

Op elke locatie is er bovendien een prominent uit het Nederlands voetbal betrokken bij de aftrap of prijsuitreiking van het toernooi. Onder meer Ronald Koeman, Erwin Koeman, Andries Jonker, Foppe de Haan en Sef Vergoossen maken hun opwachting. De wedstrijden worden deels gefloten door scheidsrechters uit het betaald voetbal.

Barendrecht

In Barendrecht wordt de aftrap verricht door Ronald Koeman en Danny Makkelie is daar één van de scheidsrechters. De G-voetbaltoernooien vinden plaats onder de vlag van Coaches on Tour. Dit evenement is de opvolger van het Barendrecht-toernooi dat Coaches Betaald Voetbal jarenlang organiseerde. Dat toernooi startte in de jaren negentig, waarbij trainers uit het betaald voetbal jaarlijks een middag bij elkaar kwamen om een groep G-voetballers onder hun hoede te nemen. In coronatijd kreeg dit maatschappelijke initiatief een andere vorm, waarbij de coaches niet langer allemaal afreisden naar Barendrecht, maar elk een team in de eigen regio bezochten. Al blijft in Zuid-Holland Barendrecht de club waar het nog jaarlijks plaatsvindt.

Jubileum

Dit jaar viert Coaches on Tour een dertigjarige jubileumeditie. Ter gelegenheid van deze mijlpaal vinden er op woensdag 13 september van 17.00 uur tot 20.00 uur zes toernooien tegelijkertijd plaats. Deze worden gespeeld bij BVV Barendrecht, OJC Rosmalen, SV De Meteoor, Rohda Raalte, SV Heythuysen en Oranje Nassau Roden. Bij iedere club is een afvaardiging van de technische staf van een aantal betaald voetbalorganisaties aanwezig.

De indeling bij Barendrecht is:

Clubs: ADO Den Haag, Excelsior, Sparta, Feyenoord, Jeugdteams Oranje en FC Dordrecht.

Scheidsrechters: Danny Makkelie, Edwin de Graaf, Marc Nagtegaal, Clay Ruperti en Boyd van Kommer.

Aftrap: Ronald Koeman en Margot Stolk (Wethouder Sport gemeente Barendrecht)

Lees verder