Oranje Futsal speelt vrijdag in Almere WK-kwalificatiekraker tegen Kazachstan

Oranje Futsal begint op vrijdag 15 september aan de finaleronde van de kwalificatie voor het WK 2024.  In het Topsportcentrum van Almere is Kazachstan om 20.00 uur de eerste tegenstander van het team van Miguel Andres (foto). Een paar dagen later, op woensdag 20 september, speelt Nederland de uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur.

Oranje Futsal versloeg in april 2023 Moldavië in de play-off om een ticket voor de finaleronde van de WK-kwalificatie. Het team van bondscoach Miguel Andres mag nu in een groep met Kazachstan, Azerbeidzjan en Roemenië gaan proberen om kwalificatie voor het WK af te dwingen.

Selectie

De selectie bestaat uit de volgende 17 spelers: Aboubakr Ouaddouh (Celtic FD Visé), Ismaïl Ouaddouh (Celtic FD Visé), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Denzel van Houtum (FC Eindhoven), Ayoub Boukhari (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar FC Eindhoven, Gianni Tiebosch (FCK de Hommel), Abdessamad Attahiri (Hovocubo), Dave Stet (Hovocubo), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Mika Spigt (FC M.A.R.L.E.N.E), Iliass Bouzit (Os Lusitanos), Mohamed Chih (Os Lusitanos), Saber Ben Khalou (Os Lusitanos), Ayoub el Boubsi (Os Lusitanos) en Yordi Orriëns (ZVV Ede).

Oranje Futsal in Almere

Oranje Futsal speelde op 15 april 2023 voor het laatst in Almere. Dit was tijdens de WK play-off tegen Moldavië. Deze wedstrijd eindigde in 5-2. In totaal speelde het Nederlands zaalvoetbalteam elf keer in Almere. Van deze wedstrijden werden er vier gewonnen, zes verloren en één gelijkgespeeld.

(Foto: KNVB Media)

Lees verder