Oefenvoetbal: FC Zoetermeer wint stadsderby van DWO met ruime cijfers

In Rokkeveen liet FC Zoetermeer DWO kansloos in een oefenduel. sv Loosduinen moest haar meerdere erkennen in Schipluiden. Wilhelmus schoof eenvoudig Ariston’80 aan de kant en het duel tussen Voorschoten’97 en Lugdunum haalde het einde niet. HVC’10 pakte winst tegen VFC (zo).

Tekst: Roland van der Linden

Schipluiden – sv Loosduinen

In het duel met vierdeklasser sv Loosduinen boekte Schipluiden een kleine overwinning. De enige treffer van het duel viel al in de tiende minuut en kwam op naam van Sjoerd Boks. De ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel hield de 1-0 stand tot het eindsignaal op het scorebord.

Wilhelmus – Ariston’80

Op Sportpark Westvliet was Wilhelmus de betere ploeg in de strijd met de Delftse studenten. De Voorburgers sloten het duel af met een 4-0 overwinning.

FC Zoetermeer – DWO 

FC Zoetermeer was vanaf het begin van het duel dominant en was veel aan de bal. Dit leverde de 1-0 van Roald Houterman op aangeven van Jessy Nauman (foto). Daarna volgde een fase waarin DWO sterker werd en kansen creëerde. Toch was het FC Zoetermeer dat via Nauman de 2-0 op het bord kon zetten. Na de rust viel ook de 3-0. Nu was Djamil el Messaoudi doeltreffend. In de 53e minuut schoot Calvin Urgert de 3-1 binnen namens de ploeg van trainer Revy Rosalia. Jessy Nauman bepaalde vervolgen met twee treffers de eindstand op 5-1.

Voorschoten’97 – Lugdunum

In het duel met de ploeg uit Leiden nam Voorschoten’97 al na twaalf minuten spelen een voorsprong. Aymen el Mansour rondde een solo goed af: 1-0. De thuisploeg had duidelijk de overhand, maar bij de rust was de stand nog steeds in 1-0. In de tweede helft van het sportieve duel kreeg Marijn Hoogenboom een rode kaart en besloot de arbiter het duel te staken.

HVC’10 – VFC (zo)

In Hoek van Holland was HVC’10 na een 1-0 ruststand met 3-1 te sterk voor de tegenstander uit Vlaardingen. Beau van der Toorn nam twee doelpunten voor zijn rekening. Wessel Vijverberg kon ook nog een keer het net vinden.

 

 

Lees verder