Bekervoetbal: Gelijkspel SVH, winst voor HBS O23 en Laakkwartier O23

In Den Haag kon SVH niet haar tweede zege boeken in de bekercompetitie. Gouda hield de ploeg van trainer Tom Hesselink (foto) op een gelijkspel. In het toernooi voor O23-teams zorgde Laakkwartier voor een verrassing door HVV te verslaan. HBS O23 was veel te sterk voor Scheveningen O23.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 3 Poule 27

SVH – Gouda

De thuisploeg was de bovenliggende partij in de eerste helft en had het merendeel van het balbezit. Door een fout in de verdediging na tien minuten keek SVH toch tegen een 0-1 achterstand aan. SVH herpakte zich en ging rusten met een 2-1 voorsprong door treffers van Mouhsine El Arnouki en Riaan Mahabali. Na de thee daalde het spelniveau bij de Haagse ploeg en kon Gouda nog op 2-2 komen.

Beker O23

Laakkwartier O23 – HVV O23

HVV had in het duel het meeste balbezit, maar kon weinig kansen creëren doordat Laakkwartier goed vanuit de positie speelde. De thuisploeg was wel effectief en stond na twintig minuten al met 2-0 voor. Justin Segers opende de score uit vrije trap van Mitchell Wehrmann. Daarna was opnieuw Seegers trefzeker, nu uit een vrije trap van Giovanni Plugge.  Vlak voor rust bracht Casper McLean HVV terug in het duel: 2-1. Vlak na rust was het weer raak voor Laakkwartier. Uit een bal van Ronny Velders scoorde AJ Tam de 3-1. In de slotfase kwam HVV nog wel terug tot 3-2 dankzij Diego de Steur, maar daar bleef het bij.

HBS O23 – SVV Scheveningen O23

Het duel startte met een minuut stilte voor de slachtoffers in Marokko. In de wedstrijd was HBS duidelijk een maatje te groot voor een dapper strijdend Scheveningen. De Kraaien kregen veel kansen en stonden bij rust al met 3-0 voor. De ongelijke strijd eindigde in 7-0. Scheveningen kwam uit de omschakeling nog wel drie keer oog in oog te staan met HBS-keeper Niels de Leeuw, maar hij hield zijn doel schoon. Namens HBS opende Stan van Dijk in de tiende minuut de score op aangeven van Tyson Zarrinkelk. Twee minuten later was Boyd Schildkamp verantwoordelijk voor de 2-0. Na een zeer fraai doelpunt van Justus van Kulk werd de rust bereikt met de 3-0 op het bord. In de tweede helft wisten Stan Heins, Oualid Bounou (2x) en Kai van Heusden nog het net te vinden voor HBS.

Lees verder