Oefenvoetbal: DHC verliest nipt van competitiegenoot HBSS

Aan de Delftse Brasserskade oefende dinsdagavond DHC tegen het Schiedamse HBSS. Beide teams komen in de competitie uit in de zaterdag tweede klasse D. Op het moment dat deze oefenwedstrijd werd afgesproken, was nog niet bekend dat ze ook bij elkaar ingedeeld zouden worden. Ondanks het feit, dat beide teams elkaar op 28 oktober aaanstaande in Schiedam voor de competitie zullen treffen, bleef de oefenafspraak staan.

Tekst: Wicher Schreuders

De beginfase was voor de Schiedammers, maar na een kwartier kwam DHC beter in de wedstrijd. De thuisclub verzuimde echter om minimaal één van de talloze kansen te benutten. Na 25 minuten stond na een corner ook nog eens de lat een openingstreffer van Dylan Durban in de weg. Maar ook daarna slaagden geen van beide ploegen erin te scoren, waarbij DHC de betere mogelijkheden had.

Onderkant lat

Na de doelwisseling belandde een door Sinan Ocal keihard ingeschoten vrije trap, vanaf circa vijfendertig meter, op de onderkant van de lat, kwam vervolgens net voor de lijn op de grond, waardoor ook nu een doelpunt uitbleef. Kort hierna ging een inzet van dichtbij van Quinten van Zweden over het doel. In de daaropvolgende aanval – na 54 minuten – strafte Schiedammer Ronald Anthony onnauwkeurigheid in de groen-zwarte defensie alert af door de bal op te pikken en eenvoudig in het doel te doen belanden: 0-1.

Jacht

Beide teams bleven met volle inzet op jacht naar meer doelpunten, maar waren hierin niet succesvol. Quinten van Zweden schoot nog een keer op de paal, terwijl DHC-goalie Oussama Zayzaoui (foto) aan de andere kant een inzet van HBSS tot hoekschop wist te verwerken. Een kwartier voor het eindsignaal van de 19-jarige Haagse arbiter Enne Vermeulen schoot een HBSS-er in vrije positie hoog over. Kort hierna kopte de ingevallen DHC-er Sidney Kaffa keurig in richting de verste paal, maar nu bracht de HBSS-doelman ternauwernood redding ten kostte van een hoekschop. Daar bleef het bij. Er werd niet meer gescoord, waarmee HBSS het duel met 0-1 winnend afsloot. De uitslag op 28 oktober in het eerste onderlinge competitietreffen is zonder twijfel voor iedereen belangrijker.

Komende zaterdag (16 september, 15.30 uur) sluit DHC de bekerpoule af met een thuiswedstrijd tegen eersteklasser LFC, het voormalige FC Boshuizen.

 

Lees verder