Oefenvoetbal: Wippolder en HBS houden elkaar keurig in evenwicht

Op de Pauwmolen speelde gastheer Wippolder dinsdagavond een oefenduel tegen het één niveau hoger uitkomende HBS. Na een ruststand van 1-1, stond er ook na negentig minuten voetbal een gelijke stand op het scorebord: 2-2.

Tekst: Ton Beije

HBS nam na ruim tien minuten de leiding. De van Die Haghe naar HBS overgekomen Noah Abid (foto), terug van een blessure, schoot de bal van afstand hard en hoog in de kruising: 0-1. Na een half uur spelen joeg Jordy Krassenburg de bal uit een vrije trap van zo’n achttien meter van het doel tegen de HBS-touwen: 1-1. Bij HBS was Stijn Warmenhoven, als debutant, ingevallen voor Thomas van Waesberge. In de stand kwam – in een duel dat in een hoog tempo werd gespeeld – voor de pauze geen verandering meer: 1-1.

Wissels

Het eerste kwartier van de tweede helft waren er wat kansjes voor HBS, maar die leverden geen treffer op. Bij de ploeg van trainer Ekrem Kahya waren inmiddels Luca van Leeuwen, Fabian Hilpert en Ebi Broug in het veld gekomen. Tot de laatste tien minuten vonden zich geen opzienbarende gebeurtenissen plaats in de beide strafschopgebieden. Er werd wel volop doorgewisseld om zoveel mogelijk spelers minuten te laten maken.

Treffers

In de slotfase vielen er toch nog twee treffers. Met nog vier minuten op de klok kwam Wipolder aan de leiding door een treffer van Domenico de Vree, die van twintig meter via de binnenkant van de paal raak schoot: 2-1. Toch leverde dat de ploeg van trainer Mark Moen niet de winst op, want HBS kwam in de slotminuut alsnog langszij. Jasper Hooft bediende Luca van Leeuwen, die in een één-op-één situatie met de Delftse doelman de bal in de korte hoek liet verdwijnen: 1-1.

Lees verder