Oefenvoetbal: GDA blijft baas over SVC’08

Op sportpark Madestein oefende GDA tegen het op een hoger niveau spelende SVC’08. Bij rust had de thuisploeg van trainer Robin den Dulk (ook ex-SVC’08) een 1-0 voorsprong. Na het laatste fluitsignaal had GDA een 3-1 voorsprong na een late treffer in de blessuretijd.

Tekst: Ton Beije

In de eerste helft, met kansen over en weer, nam gastheer GDA na vijfentwintig minuten spelen de leiding. Op aangeven van Frans Tetteroo zette Stephen de Ruiter (foto) GDA tegen zijn oude ploeg op een 1-0 voorsprong. Na rust, in de 72e minuut werd de score voor GDA verdubbeld doordat een speler van SVC’08 zo ongelukkig was zijn eigen doelman het nakijken te geven: 2-0.

Drie minuten voor tijd bracht Thomas Hughes SVC’08 terug in de wedstrijd, al was er nog maar kort te spelen. De gelijkmaker kwam er niet, wel liep GDA in de blessuretijd verder uit naar 3-1. Na een assist van Jeroen Mantel was Jaisy Monte verantwoordelijke voor die derde Loosduinse treffer.

Trainer Robin den Dulk kijkt tevreden terug op het oefenduel: ,,GDA liet in de tweede helft wat kansen onbenut, maar SVC’08 werd vooral in de laatste fase van de tweede helft gevaarlijker met een aanvalsoffensief. Een nuttige oefenpartij.”

Lees verder