Slobodan Dutina terug als trainer op veld bij CION

Slobodan Dutina (foto), ooit ook trainer in deze regio – onder meer bij het toenmalige sv Voorburg – en inmiddels 78 jaar, kan het niet laten en is weer terug op het veld als trainer bij het Vlaardingse CION, waar hij eerder ook lange tijd als hoofdtrainer fungeerde. Dit keer niet in de staf van de eerste selectie, maar die van B-selectie van de club.

Sebas Verburgh van CION daarover op de clubsite: ,,Dutina is jarenlang, samen met Nasri, trainer geweest van ons eerste. Ze hebben samen vele successen behaald en Dutina is medeverantwoordelijk dat wij nu in de tweede klas spelen. We hebben heel veel respect voor hem en zijn staat van dienst. Nadat wij hoorden, dat zijn klus er bij rvv Overschie (voormalig AGE-GGK – red.) op zat, hebben wij gekeken of wij en rol voor hem binnen onze vereniging hadden. Al snel werd duidelijk dat tweede elftal-trainer Karel Buuron ervoor open stond samen met hem de klus te klaren om ons tweede te gaan leiden.”

Uithangbord

CION 2 zal komend seizoen wederom uitkomen in de reserve tweede klas. Na het behaalde kampioenschap volgde een lastig debuutjaar. Met een flinke verjonging, aangevuld met enkele routiniers is er nog geen doelstelling uitgesproken maar verwacht men wel een beter jaar dan het vorige. Verburgh weer: ,,Slobodan Dutina is een keurige heer en een uithangbord voor je vereniging, iemand die je graag aan boord wilt hebben. Ondanks zijn leeftijd is hij nog altijd zeer gedreven en heeft hij een gigantische cv op zijn naam staan. We zijn blij dat hij weer terug is.”

(Foto: CION)

Lees verder