Trainer Lukkien van FC Groningen: ,,ADO Den Haag een geduchte tegenstander”

FC Groningen, vrijdag in de KKD-competitie tegenstander van ADO Den Haag, kan in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerden Daniël Beukers, Romano Postema en Laros Duarte.

Tekst: Peter Petit

Volgens hoofdtrainer Dick Lukkien (foto) van ‘de trots van het Noorden’ staat zijn team er momenteel prima op. Op de website van FC Groningen laat Lukkien weten een goed beeld van ADO te hebben.

,,Een geduchte tegenstander, met name voorin loopt een aantal handenbinders. Ze benutten graag de ruimte die ze laten vallen, omdat ADO zich tot nu toe terug laat zakken op eigen helft. Wij moeten er dus aan de ene kant voor zorgen dat wij hun counter eruit halen en anderzijds diepte zoeken in ons spel en bij balbezit van ADO snel proberen de bal te veroveren. Wij willen de positieve lijn die wat mij betreft is ingegaan, graag doortrekken”, aldus Lukkien die nog tot medio 2026 onder contract staat bij de groen-witten.

FC Groningen – ADO Den Haag staat vrijdag (aanvang 20.00 uur) onder leiding van scheidsrechter Serdan Gözübüyük. De wedstrijd is vrijdag niet live te volgen bij ESPN.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder