Warming-up Derde Divisie: TOGB ontvangt Unitas en gaat voor derde winst op rij

De kop van de competitie is eraf. Uit vier wedstrijden behaalde de equipe van TOGB-trainer Jonathan Jonk zes punten.  De eerste twee duels sloten de geel-zwarten met twee keer nul punten af, gevolgd door tweemaal drie punten in wedstrijd drie en vier.

Tekst: Ron Fruining

Afgelopen zondag maakte de selectie van Jonk indruk in Breda door tegenstander Baronie haar wil op te leggen. Tegen de Bredase formatie overklasten de bezoekers een groot deel van de wedstrijd de groen-witten, maar benutte TOGB zeker niet alle kansen die het kreeg en eigenlijk had moeten benutten. Met de vierde rode kaart van het nog prille seizoen sleepte de ploeg, vorig jaar kreeg TOGB in 34 duels slechts één keer rood, de overwinning op karakter binnen en nam zo verdiend de punten mee.

Trainer Jonk zag een prima voetballend TOGB, maar weet ook dat er nog heel veel meer in de selectie zit. De spreekwoordelijke rek is er nog niet uit en zal zeker getoond kunnen worden, zodra iedereen fit is. Jonk hierover: ,,Als je je team zo dominant ziet voetballen, er aan de bal veel rust is en er verdedigend heel goed wordt gespeeld,  is dat genieten en zit je rustig als staf op de bank. Het team heeft heel grote stappen gezet als je kijkt naar de eerste wedstrijd uit tegen IJsselmeervogels. Je ziet spelers individueel en ons als team met de week beter worden. Ondanks de hitte en een ondertal in het laatste deel van de wedstrijd, waren wij het team dat uitstraalde de punten te zullen pakken. Dat is natuurlijk knap, maar de volgende overwinning haal ik liever met elf.”

Gelijkwaardig

Die volgende driepunter kan mogelijk zaterdag gehaald worden, wanneer Unitas op bezoek komt. De Gorinchemse formatie heeft net als TOGB aan de eerste vier duels zes punten overgehouden. Op papier een minimaal gelijkwaardige tegenstander, die niet onderschat zal worden gezien de resultaten uit eerdere ontmoetingen. Afgelopen seizoen was Unitas in beide onderlinge wedstrijden de gelukkigste en pakte zowel op eigen veld, 2-1 winst, als op Het Hogeland in Berkel en Rodenrijs, 0-1, de drie punten. Topschutter Robert Murzers, vertrok van Unitas naar vv Dongen en daarnaast onderging de selectie van trainer-coach Hans de Jong met tien vertrokken en acht nieuwe spelers een ander gezicht. Thomas Schalekamp, die onder andere speelde voor FC Dordrecht, is één van de nieuwelingen die zijn draai heeft gevonden in Gorinchem. In de wedstrijd van komende zaterdag, aftrap 18.00 uur, zullen de teams minder last hebben van de hitte, waardoor het spel waarschijnlijk voor de toeschouwers leuker zal kunnen maken.

Doelman

TOGB weet dat Kenzo Lionahr (foto) de geschorste Moreno Zwarteveld en de geblesseerde Jordi Almonte Acevedo onder de lat zal gaan vervangen. In Breda debuteerde Lionahr en zaterdag mag hij voor het eigen legioen laten zien waar hij toe in staat is. Dat TOGB verschillende doelpuntenmakers in de ploeg heeft, blijkt uit de vijf makers van de zes TOGB-goals. Jonk hierover: ,,Wij hebben geen spits in de selectie die er jaarlijks twintig zal maken, maar er lopen er genoeg die het scorend vermogen hebben voor tien goals.”

Verder zal de staf weer de juiste mix samenstellen om Unitas op de juiste manier “pijn” te kunnen doen en om zo de punten in Berkel en Rodenrijs te kunnen houden.

Lees verder