Warming-up Vierde Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Zwaar potje, onder indruk van Nieuwenhoorn”

Westlandia kwam vorig weekend van de hatelijke nul punten af. De formatie van trainer Maurizio Ceccucci (foto) pakte op sportpark Craeyenhout in de streekderby tegen HBS de volle buit. De Naaldwijkers hadden aan één treffer genoeg. Zaterdag komt Nieuwenhoorn op bezoek op De Hoge Bomen.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ceccucci over het duel van afgelopen zondag bij HBS: ,,Ik ben uiteraard tevreden over de uitslag en gezien de omstandigheden, warm weer en 35 minuten met tien man spelen, ) ben ik ook zeer tevreden over de strijd en fitheid van de ploeg.” Westlandia moest inderdaad een groot deel na rust met tien man door. Een domme, tweede gele kaart van Zion Valies, betekende rood. ,,Ja, dat was niet zo slim van Zion en dat beseft hij ook”, aldus de Westlandia-trainer.

Strafschop

HBS kreeg bij de 0-1 stand een ideale mogelijkheid om langszij de te komen, toen oud-Westlandiaan Jedsel Markes een strafschop mocht nemen. Hij schoot de bal echter hoog over het Naaldwijkse doel. Ceccucci: ,,Gelukkig zat het even mee dat die pingel gemist werd. Echter, vlak voor die pingel moeten wij de 0-2 maken toen Dinand één-op-één met de keeper stond.”

5:3:1

Westlandia begon sterk aan de wedstrijd. Na rust moesten de ploeg vaker terug, HBS drong wat meer aan en Westlandia gokte wat meer op de counter. Werd Westlandia bewust in die rol gedwongen? Ceccucci: ,,Beide eigenlijk. We kwamen al snel na rust met tien man en dan moet je keuzes maken. Wij kozen ervoor om met vijf verdedigers te gaan spelen, Steve met zijn ervaring en lengte kwam erin omdat wij ervan uitgingen dag HBS ook de lange Baggerman erin zo gooien. Daarvoor kwam Reuser erin en die had gelijk dreiging, wij wilden daar een speler in de buurt creëren voor extra rugdekking, vandaar de keuze om 5:3:1 te gaan spelen.”

Nieuwenhoorn

Zaterdag komt Nieuwenhoorn op bezoek, dat heeft net als Westlandia drie punten. Het kreeg afgelopen weekend klop van de oude ploeg van Ceccucci, RKAVV. Wat verwacht hij voor wedstrijd? ,,Dat wordt een zwaar potje. Ik heb de wedstrijd tegen RKAVV bekeken en was, ondanks de uitslag, toch onder de indruk van Nieuwenhoorn. Ze kwamen na een 1-4 achterstand goed terug tot 3-4 en ze kregen daarna nog tal van kansen op de gelijkmaker.”

Westlandia mist zaterdag Zion Valies vanwege een uitsluiting, maar verder is iedereen fit en inzetbaar.

Lees verder