Warming-up Vierde Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Huidige positie niet beeld dat wij voor ogen hadden”

FC ’s-Gravenzande staat momenteel op een plek, die de ploeg niet waardig is. Na het begin, een gelijkspel tegen ASWH uit, ging het de wedstrijden daarna mis. Afgelopen zaterdag een 3-0 verlies tegen Poortugaal. De formatie van Mike Jonk (foto) heeft zaterdag, thuis tegen streekgenoot HBS, dus iets goed te maken. Maar ook de Kraaien willen zich revancheren voor het thusverlies tegen Westlandia.

Tekst: Ton Beije

Trainer Mike Jonk van FC ’s-Gravenzande over dat duel van afgelopen zaterdag: ,,We hebben een teleurstellende 3-0 nederlaag geleden tegen Poortugaal. Het was een moeilijke en zware wedstrijd, waarin we niet in staat waren om ons spel goed te spelen. Waarin Poortugaal effectief was in de omschakeling en wij onze vele kansen niet hebben benut.” Dat resulteert nu dus in een onderste positie met slechts één punt. Een plek onwaardig voor de ploeg. Jonk: ,,Dit is inderdaad niet het beeld, dat we voor ogen hadden. We zijn vastbesloten om dit om te draaien en iedereen binnen de groep gelooft dat we hiertoe in staat zijn!”

Streekderby

Zaterdag een echte streekderby op het Juliana Sportpark. HBS, ook voor FC ’s-Gravenzande een nieuwe tegenstander. Jonk: ,,In competitieverband zeker een nieuwe tegenstander, maar we spelen ieder jaar wel een keer tegen HBS… of het in de voorbereiding is of net als vorig seizoen voor het Haaglanden Voetbal Toernooi, maar het is altijd een mooie strijd.” FC ’s-Gravenzande verloor, ook HBS ging nipt onderuit tegen Westlandia, wat verwacht hij nu voor wedstrijd? Jonk: ,,HBS zal zich willen revancheren, dus dat zal de wedstrijd voor ons niet makkelijker maken.”

Efficiënter

Probleem bij FC ’s-Gravenzande is het benutten van kansen. Als dat niet gebeurt, wordt het moeilijk een duel in winst om te zetten. ,,Inderdaad, we hebben genoeg kansen gekregen in onze wedstrijden”, geeft Jonk toe, ,,maar we moeten efficiënter zijn in het afmaken ervan. Dit is iets waar we aan werken en waar we in de komende weken aan zullen blijven werken.” Twee wedstrijden op rij verlies, is er reden om wijzigingen in de ploeg aan te brengen. Jonk tactisch: ,,Of we wijzigingen in de ploeg zullen aanbrengen, is iets dat we intern zullen bespreken en afhankelijk zal zijn van onze eigen analyse en de informatie die we hebben van HBS.”

Blessure

De trainer over de personele bezetting voor komend weekend: ,,Ardi (Luyendijk – red.) is vorige week na vijftien minuten geblesseerd uitgevallen, dat gaat nog wel even duren helaas… Maar verder verwacht ik dat we zaterdag met dezelfde selectie kunnen aantreden. Joseph Goncalves en Killian Berkhout zijn sinds deze week wel weer op het trainingsveld, maar nog niet wedstrijdfit.”

Lees verder