Warming-up Vierde Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Ik verwacht een lastige, fysieke wedstrijd”

HBS liep afgelopen zondag voor eigen publiek tegen een onnodige 0-1 nederlaag aan tegen Westlandia. Nadat de Naaldwijkers op voorsprong waren gekomen, verzuimde HBS (Jedsel Markes) tenminste een punt binnen te halen door een strafschop te missen. Een zure nederlaag voor de ploeg én trainer Ekrem Kahya (foto). Zaterdag nieuwe kansen in de uitwedstrijd tegenweer een streekgenoot FC ’s-Gravenzande.

Tekst: Ton Beije

Hoe trainer Ekrem Kahya terugkijkt op dat duel tegen Westlandia laat zich gemakkelijk raden: ,,Met een bijzonder slecht gevoel eigenlijk. Waar we zeker niet onze beste wedstrijd speelden, hadden we het ook zeer zeker niet verdiend om deze wedstrijd te verliezen. We hebben daarentegen alles eraan gedaan om de wedstrijd nog te doen keren, maar niets mocht baten.”

Rode kaart

Dé kans om gelijk te komen was via een strafschop, maar de bal vloog huizenhoog over het Naaldwijkse doel. Kahya: ,,Soms lukt het, soms niet. Niemand wil een kans missen of iets fout doen, dus dat gaan we ook niemand aanrekenen. We zijn ervan overtuigd dat onze spelers er komende week gewoon weer staan.” HBS verloor niet allen drie punten, maar raakte ook nog routinier Kevin Schutte kwijt, die wegens praten tegen een tweede gele kaart aanliep en dus het duel van zaterdag aan zich voorbij moet laten gaan. Kahya: ,,Laat ik kortweg zeggen dat ik het niet vaak eens was met de beslissingen van het arbitrale trio. Ik vond ze erg warrig fluiten. Neemt niet weg dat we onszelf altijd in de hand moeten houden en daar geen energie in moeten steken, hoe vervelend dat soms ook kan zijn.”

Lastig

Zaterdag dus naar het Juliana sportpark naar FC ’s-Gravenzande. De Westlander staan nu laatste met slechts één punt. Kahya: ,,We zijn drie wedstrijden ver, dus ik denk niet dat je nu al kunt spreken van koplopers, achterblijvers, et cetera. Het zal wederom een heel lastige wedstrijd worden tegen een heel goede ploeg, die op zoek zal gaan naar een overwinning. Wij daarentegen gaan zoals we elke wedstrijd ook doen, spelen voor een overwinning. Ik verwacht een lastige wedstrijd, fysiek. Met veel toeschouwers. Toch moeten wij tijdens de wedstrijd een soort ritme proberen te vinden aan de bal en dat zien vast te houden en dat zal op details bepalen of je zo’n wedstrijd makkelijk maakt voor jezelf of lastiger.”

Wedstrijdfit

HBS speelde deze week nog een nuttige oefenpartij tegen Wippolder. ,,We willen dat elke speler wedstrijdfit is, blijft of zo spoedig mogelijk wordt. Vandaar dat we op zoek gaan naar wedstrijden tegen goede tegenstanders, waartegen we onze spelers in actie kunnen zien. Dus dit zal vaker gebeuren”, aldus de HBS-trainer, die zaterdag naast Kevin Schutte nog een speler mist. Kahya: ,,We missen ook Thomas van Waesberge, die na tien seconden tegen Wippolder uitviel, dus helaas niet kan meedoen. Maar voor de rest hebben we een fitte, gretige groep van waaruit we een keus moeten maken van spelers, die bij de selectie komen en die bij de O23 spelen komend weekend.”

 

Lees verder