Warming-up Derde Divisie” Paul van der Zwaan (Quick): ,,We moeten weerbaarheid tonen”

Het was vorige week zaterdag een zeer hete middag in en tegen Barendrecht. Na een uur spelen met een 0-1 voorsprong voor Quick floot de geblesseerde scheidsrechter Jobse af. Donderdag jl. werden de resterende minuten gespeeld waarin met 2-1 werd verloren. Een grote teleurstelling voor Quick, dat komende zondag Blauw-Geel’38 ontvangt.

Tekst: Pieter Donath

Blauw-Geel’38 uit Veghel heeft ‘slechts’ vier punten en dat is geen goede start van de competitie. Vorig seizoen eindigde het door Jumbo gesponsorde team op de vierde plaats en verloor slechts negen van de vierendertig wedstrijden. Ook in het zevende seizoen in de Derde Divisie zal, naar verwachting, weer worden meegedaan in de kopgroep.

Weerstand

Quick zal na de stroeve start de punten op Nieuw Hanenburg willen houden. Een goed resultaat tegen Blauw-Geel’38 geeft veel vertrouwen aan het jonge, vernieuwde Quick. Tegen Barendrecht verrichte keeper Patrick Zunderdorp enkele goede reddingen en werd er na een uur spelen gescoord door Joshua Emegha, na goed aangeven van Ricky van Mierlo. Het was een counter maar er werd de gehele wedstrijd goed weerstand geboden aan één van de betere teams in de Derde Divisie.

Zuur

Helaas werden donderdag jl. in de resterende speeltijd twee goals geïncasseerd en is de teleurstelling erg groot. Trainer Paul van der Zwaan (foto) vond de uiteindelijke nederlaag zuur, maar stelt alles in het werk om de mind set goed te krijgen voor de komende wedstrijd tegen Blauw-Geel’38.

Teleurstelling

,,Het was een heel grote teleurstelling. Na een heel goede wedstrijd afgelopen zaterdag moesten wij, met nog twintig minuten te gaan, een 1-0 voorsprong verdedigen. We zijn niet in staat geweest de, van tevoren te verwachten, power aanvals-vloedgolf op te vangen. Fysiek niet en ook mentaal was het lastig. Klote, maar we moeten er weer van leren. Komende zondag is er weer een kans op revanche tegen Blauw-Geel’38. Mohammed Ali zei het al: ‘neergaan is niet erg, blijven liggen wel’. We moeten de rug weer rechten, lessen leren uit het verleden en die gebruiken in de toekomst. We moeten weerbaarheid tonen. Ik heb alle vertrouwen dat deze groep dat kan en gaat doen.”

Lees verder