Onderscheidingen voor clubicoon Pieter van Veen tijdens feestelijke ALV Vitesse Delft

Vitesse Delft vierde op 14 september haar 90-jarig bestaan. Op deze speciale datum werd ook de Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden.

Tekst: Harold Koster         |      Foto’s: Moshe Amsalem

Vanwege de festiviteiten rond de verjaardag wilde het bestuur van de club uit Delft de ALV dit jaar in een iets ander jasje steken. In de speciaal hiervoor omgebouwde kantine was het gezellig druk. Uiteraard werd er afgetrapt met koffie en gebak, zoals dat bij een verjaardag gehoord. Daarna kwamen de gebruikelijke onderdelen, die bij een ALV horen, aan bod, maar niet voordat er een mini-quiz over de geschiedenis van Vitesse Delft werd gespeeld.

In het laatste gedeelte werden Frans Legerstee, Henk van Limburg, Nico van Woerden en Hendy Lathouwers benoemd tot Lid van Verdienste en voormalig bestuurslid Diederik Waardenburg werd benoemd tot erelid.

Pieter van Veen

Tenslotte kreeg clubicoon Pieter van Veen, die na veertig jaar afscheid nam als bestuurslid, de Gouden Sportspeld van de gemeente Delft. Vanwege zijn jarenlange inzet werd hij ook benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. De speld en oorkonde werden hem uitgereikt door KNVB-ambassadeur Kees Wenneker. Vitesse Delft bedankte hem ook voor het grote aantal jaren, dat Van Veen bestuurslid was en als vrijwilliger veel voor de club heeft gedaan.

Penningmeester Mischa van Dasler aan het woord

Als laatste werd een prachtig Jubileummagazine, speciaal vanwege de negentigste verjaardag van Vitesse Delft, uitgebracht. Geïnteresseerden konden dit na de ALV – en ook in de toekomst nog – voor een klein bedrag aanschaffen.

 

Lees verder