ADO Den Haag Vrouwen verdient meer dan gelijkspel tegen PSV

ADO Den Haag Vrouwen begon vrijdag in het Bingoal Stadion sterk aan een nieuw seizoen in de Azérion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte had het beste van het spel en de meeste mogelijkheden. Toch kwam er geen winnaar en gaf het scorebord na negentig minuten een 0-0 stand aan.

Tekst: Roeland Gelink (ADO Den Haag)   |     Foto’s: Franca Dobbe

De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van de vrouwen bij de N.V. ADO Den Haag. Niemand minder dan ADO-icoon en drievoudig wereldtrainer van het jaar Sarina Wiegman zwaaide het bestuur van de Stichting ADO Den Haag Vrouwen uitgebreid lof toe voor het in leven houden en doorontwikkelen van de Haagse vrouwentak. Na die loftuitingen begonnen de Haagse vrouwen voor een volle Eretribune zeer voortvarend aan de wedstrijd. Na een knappe rush over de rechtervleugel schotelde Daniëlle Noordermeer Lobke Loonen een prima kans voor om haar ploeg vroeg op voorsprong te schieten. De uithaal van de spits vloog over. Een steekpass van Chloé Vande Velde bereikte Manon van Raay net niet. Na een voorzet van Louise van Oosten bleef de Eindhovense goalie Loonen juist de baas. Van Oosten zag daarna een schot geblokt.

De thuisploeg moest na die flitsende start even op adem komen. In het laatste kwartier voor de rust werd PSV opnieuw teruggedrukt. Nadat een inswingende corner van Nikki IJzerman net voor de lijn was weggehaald, zag Pleun Raaijmakers haar kopbal gekeerd. Een vrije trap van Noordermeer stuitte af op de muur. Gevaarlijk spel van de doelvrouw ten opzichte van Van Raay werd met een nieuwe vrije trap bestraft. Kayra Nelemans bracht de Haagse fans even in extase door de bal onbedaarlijk hard in de kruising te jagen. De scheidsrechter zorgde voor een koude douche door de treffer te annuleren, omdat zij voor een indirecte vrije trap had gefloten. Ook bij een listige inzet van IJzerman ontkwam het Eindhovense doel aan doorboring.

Na de thee duurde het even voor ADO Den Haag Vrouwen weer gevaarlijk werd. Een nieuwe inswinger van IJzerman werd weggebokst door de keepster. Ook een vrije trap van de vleugelspeler wist de doelvrouw te pareren. Daarna leken de krachten wat uit de Haagse benen te vloeien. De aanmoedigingen van het publiek zorgden in het Haags kwartiertje voor nieuwe energie. Een voorzet van invalster Laura Dankelman was net te hard voor Van Raay. De schaduwspits deed daarna een poging van eigen helft, maar haar schot miste kracht. Van Oosten joeg de bal hard voor het doel langs en een uithaal van Nelemans eindigde in het zijnet.

Een nieuwe trekbal van Dankelman schampte het hoofd van Van Oosten. Kort voor tijd schonk de scheidsrechter PSV een kans door een op het oog uitstekende verdedigende ingreep van Van Oosten met een vrije trap en een gele kaart te bestraffen. Worm nam het Haagse doel onder vuur, maar keepster Barbara Lorsheyd voorkwam met een stijlvolle snoekduik dat PSV de punten stal. Lysanne van der Wal werd uitgeroepen tot Girlpower Radio Powervrouw van de wedstrijd. Anne van Egmond maakte als invalster haar Eredivisiedebuut voor ADO Den Haag Vrouwen.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Vonk, Noordermeer, Raaijmakers, Nelemans – Vande Velde, Van der Wal – Van Oosten, Loonen (69. Dankelman), Van Raay (84. Van Egmond), IJzerman.

PSV:

Alkemade – Coolen, Hendriks, Worm, Bross – Nijstad, Ripa, Strik – Hulswit, Smits, Riley.

(Klik HIER  voor meer foto’s van ADO Den Haag Vrouwen – PSV)

Lees verder