Rody de Boer maakt succesvol debuut in topper Deense Eerste Divisie

De in Voorburg geboren Rody de Boer (foto), keeper met een verleden bij Forum Sport en ADO Den Haag, heeft vrijdag zijn competitiedebuut gemaakt in de Nordic Bet League, de op één na hoogste competitie in Denemarken, in het team van Aalborg BK.

Tekst: Peter Petit

De 26-jarige nieuwe aankoop van het afgelopen seizoen gedegradeerde Aalborg BK speelde in de lastige uitwedstrijd tegen voornaamste concurrent Sönderjyske Elitesport gelijk: 1-1. De Boer, die vorige week zijn debuut voor de koploper uit de Deense havenstad in het bekertoernooi maakte en in eigen land voor het laatst voor Roda JC uitkwam, loste in dit duel eerste keus Josip Posavec in de 46e minuut, bij een 1-0 achterstand, af. De Kroaat voelde zich tijdens de pauze niet zo lekker, reden voor de Zweedse trainer van Aalborg, Oscar Hiljemark, hem te vervangen.

Treffer

Na de 1-0 van Sönderjyske maakte Richard Odada met een schitterende treffer in de tweede helft de gelijkmaker voor Aalborg. Met De Boer tussen de palen kregen de elf van Sönderjyske nog de nodige kansen, maar de in ons land bij FC Twente niet uit de verf gekomen spits Emil Berggreen slaagde er niet in De Boer te passeren

Dit resultaat betekent dat er na negen wedstrijden nog geen einde is gekomen aan de ongeslagen streak van de nieuwe ploeg van De Boer.

(Foto: Aalborg BK)

Kijk hieronder naar een samenvatting van dat duel:

 

Lees verder