Overzicht VROUWEN Eredivisie: Curieuze treffer bij Ajax, FC Utrecht pakt weer winst

In de Azérion Vrouwen Eredivisie pakte FC Utrecht ook in haar tweede duel de volle buit. Ajax had (met een curieus doelpunt) geen problemen in Rotterdam met Excelsior, terwijl AZ met minimaal verschil won bij sc Heerenveen.

Tekst: Ton Beije

ADO Den Haag Vrouwen begon de competitie in het Bingoal Stadion tegen PSV. Voor de Haagse ploeg was het de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De doelpunten waren duur, het bleef 0-0. Klik HIER voor een verslag en foto’s van die wedstrijd.

Ajax klopt in Rotterdam Excelsior met 1-3, na een 1-2 stand bij rust. Romée Leuchter scoorde voor rust tweemaal voor Ajax. Vlak voor de pauze kwam Excelsior via Dana Breewel terug in de wedstrijd: 2-1. Leuchter scoorde door haar treffer na rust een hattrick. Maar het was wel een heel bijzonder doelpunt. De bal uit haar vrije trap belandde op de lat terug in het veld, maar de keepster van Excelsior, de Delftse Isa Pothof, was al gelijk bezig met een andere bal om het spel snel te hervatten. Zij had blijkbaar niet in de gaten, dat de echte speelbal nog in het veld was. De bal uit de vrije trap van Leuchter stuiterde alsnog in het doel. (zie onder)

Zeven doelpunten bij PEC Zwolle tegen FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad scoorde er één meer en ging zodoende met een 3-4 zege huiswaarts. Judit Roosjen (2x) en Tami Groenendijk zorgden voor een 0-3 stand bij rust. FC Zwolle deed na de the via Bo van Egmond wat terug, maar wederom Roosjen scoorde de 1-4. PEC Zwolle toonde wilskracht en kwam via tweemaal Bo van Egmond nog knap dichtbij: 3-4.

Bij sc Heerenveen – AZ werd het duel beslist door één doelpunt. In de tweede helft na dik een uur spelen bezorgde Floor Spaan AZ de volle buit: 0-1.

Lees verder