Beker Groep 3 poule 21-27: RVC Celeritas wint poule, DUNO langs RAS

In poule 21 was SVO Buytenpark Moerkapelle in doelpuntrijk duel de baas. RVC Celeritas boekte een overwinning op Stompwijk’92 en greep de eerste plaats in poule 22. DUNO won de derby van RAS, maar voor beide teams eindigde het bekeravontuur. Semper Altius werd verrassend poulewinnaar na een zege op SVH, dat het duel met tien man eindigde.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 3 poule 21

SVO Buytenpark – Moerkapelle

In Zoetermeer bleef het tot aan de rust vrij kalm. Alleen Max Veloo kon namens de thuisploeg scoren. In de tweede helft nam Moerkapelle door twee treffers de leiding: 1-2. SVO Buytenpark herpakte zich en liep weg naar een 4-2 voorsprong. Na twee treffers van Fabian Bruster kon ook Jasper van Viegen het net vinden. Na een tegentreffer van de bezoekers bepaalde Bruster de eindstand op 5-3.

Groep 3 poule 22

Stompwijk’92 – RVC/Celeritas

Met een 1-2 zege op Stompwijk’92 verzekerden de Rijswijkers zich van een plek in de volgende bekerronde. Bencho Calliste en Gio Meijer schoten RVC Celeritas naar de overwinning. Philipe Bregman tekende voor de enige treffer van de thuisploeg.

WIK – Zuid West DH

WIK begon goed aan het duel met Zuid West DH en ging de rust in met een 1-0 voorsprong dankzij een goal van Jack den Heijer. Het spel van de Zuiderparkers werd slordiger. De bezoekers profiteerden en namen na rust de leiding. Ilyas Laari en Imad el Mazdoula schoten de 1-2 op het scorebord. Jordy Lekkerkerk schoot in de slotfase nog de 2-2 eindstand binnen. WIK miste in de tweede helft ook nog een strafschop.

Groep 3 poule 26

RAS – DUNO

Robin Schuurman profiteerde van verkeerd wegwerken in de verdediging van RAS en bracht de 0-1 op het bord in de buurtderby. Drie minuten later was het al 1-1. Daniq Baltazar tikte de bal binnen na een vrije trap. RAS speelde na de thee wat onrustig en DUNO kon op 1-2 komen. Youssef Talhaoui stelde Tim van Zweden in staat om te scoren. Mucahit Torum verzuimde RAS weer langszij te brengen, waarna DUNO het duel besliste met een treffer van Calvin Bakker: 1-3. DUNO zag ook nog twee doelpunten afgekeurd worden in het tweede bedrijf.

Groep 3 poule 27

Semper Altius – SVH

Op eigen veld bond Semper Altius met 5-3 SVH aan de zegekar en greep verrassend ook nog de winst in poule 27 door het gelijke spel van Gouda bij Stolwijk. Beau van der Heijden opende na twee minuten al de score. Na de gelijkmaker van Anass el Mokadmi op aangeven van Jaouad el Yakhlifi zorgde Muhammed Sommez voor een nieuwe Rijswijkse voorsprong. Na de thee rechtte SVH de rug en kwam door twee treffers van Rayvano van Alphen op een 2-3 stand. Na de gelijkmaker van Semper Altius kreeg Wesley Schouten (foto) een tweede gele kaart en stond SVH met tien man en liep Semper Altius weg naar een 5-3 overwinning. Arend Balyon (2x) en Morad Chalhi scoorden na de thee voor de thuisploeg.

Lees verder