Beker Groep 2 poule 12-18: DSVP komt net tekort, MVV’27 door ten koste van Full Speed

Naaldwijk won het afsluitende duel van HMSH in poule 12. In poule 13 kon DSVP niet de eerste plaats veroveren. De ploeg uit Pijnacker kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Zwarte Pijl. MVV’27 pakte de poulewinst door Full Speed te verslaan. Ook KMD boekte een overwinning en bekert verder. Westlandia 2 ging onderuit tegen Meeuwenplaat.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 2 poule 12

Naaldwijk – HMSH

Beide teams begonnen puntloos aan hun laatste pouleduel. De thuisspelende Witkielen namen een 2-0 voorsprong door treffers van Floris Groot en Danny Niël, maar zagen HMSH dankzij een doelpunt van Hamza Chikhi terug in het duel komen. In de tweede helft was het weer Naaldwijk dat twee keer scoorde en naar 4-1 uitliep. Tim van der Wel was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Weer kwam de equipe van trainer Faizel Soekhai terug in de wedstrijd. Serkan Kilic en Hamza Chikhi zorgden voor een 4-3 stand. Sven Heijs bepaalde de eindstand op 5-3.

Groep 2 poule 13

Zwarte Pijl – DSVP

In een leuke wedstrijd met twee ploegen die wilde voetballen, was Zwarte Pijl het eerste half uur de bovenliggende partij met twee kansen om de score te openen. Het duel ging daarna tot aan de rust gelijk op. Na de thee kreeg DSVP de overhand met drie grote kansen, maar treffers bleven uit: 0-0. Voor Zwarte Pijl was het gelijke spel voldoende om de volgende ronde te bereiken.

 Groep 2 poule 15

MVV’27 – Full Speed

Full Speed, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de derde klasse, kon geen indruk maken in de bekerstrijd. Alle duels leverden een nederlaag op. Op de laatste speeldag was MVV’27 de betere ploeg. Vlak voor rust scoorde Huib van Barneveldt de openingstreffer, maar kwam Full Speed een minuut later op gelijke hoogte. Tien minuten na de thee was Van Barneveldt opnieuw trefzeker en bezorgde MVV’27 een plaats in de volgende bekerronde: 2-1.

Groep 2 poule 16

KMD – SSS

In de eerste helft konden beide teams het net niet vinden en gingen aan de thee met de brilstand op het scorebord. Halverwege de tweede helft speelde Jesse de Waard Leandro Havinga aan die de 1-0 in de touwen werkte. KMD kwam nog wel met tien man te staan, maar dit deerde de Wateringers niet meer. De mannen van trainer Dennis Roerade (foto) wonnen al hun pouleduels.

Groep 2 Poule 18

Meeuwenplaat – Westlandia 2

Het tweede team van de Naaldwijkers verloor in een doelpuntrijk duel van Meeuwenplaat. Na negentig minuten voetballen stond een 5-3 eindstand op het scorebord. De poulewinst ging naar Schipluiden, dat verder mag bekeren.

Lees verder