Beker Groep 3 poule 1-9: GDA ondanks gelijkspel door, zevenklapper FC Zoetermeer

Voor GDA, Vredenburch en SEV zit het bekertoernooi er nog niet op. FC Zoetermeer won met ruim verschil van Moordrecht, maar heeft nog een duel tegen Steeds Hooger voor de boeg. sv Houtwijk versloeg Quick Steps, maar was al kansloos voor de eerste plaats.

Tekst: Roland van der Linden         |   Foto’s: Wil aan de Wiel

Groep 3 poule 1

Maasdijk – GDA

Maasdijk was in het duel de betere ploeg, maar kwam niet verder dan een gelijkspel, waardoor GDA de volgende bekerronde bereikte. De thuisploeg zette druk, maar kon het net niet vinden. Aan de kant van de Loosduiners miste Jayden van Zoelen een goede mogelijkheid. Vier minuten voor de rust was het wel raak voor GDA. Noa Schoenmaker legde de bal goed af op Stephen de Ruiter, die de bal in het doel kon schuiven: 0-1. Ook na de rust was Maasdijk veel aan de bal en loerde GDA op de counter. Scott van de Graaf kon uit de rebound voor de gelijkmaker tekenen: 1-1. Maasdijk bleef drukken, maar GDA hield stand waardoor de mannen van trainer Robin den Dulk de volgende ronde bereikten.

Toofan – GHVV’13

Op eigen veld kon Toofan geen potten breken tegen GHVV’13. De ploeg van trainer Ali Muradin ging met 1-5 onderuit. Dionrick Silberie zorgde in de eerste helft voor de enige treffer van de Haagse ploeg.

Groep 3 poule 3

FC Zoetermeer – Moordrecht

Thuisploeg FC Zoetermeer domineerde het duel met Moordrecht. Uit een individuele actie maakte Djamil Messaoudi 1-0 en nog geen drie minuten later zorgde Jonas van den Hemel op aangeven van Wesley Vaes voor de 2-0. Niet veel later was Van den Hemel opnieuw trefzeker nu op aangeven Brandon Tichem. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft zakte de wedstrijd in. Na de thee pakte FC Zoetermeer de draad weer op. Door snelle doelpunten van Djamil Messaoudi en Bodhy streekstra liep de score op naar 5-0. Na de 6-0 van Jari Voortman rondde Jonas van den Hemel een schitterende pass van Wesley Vaes goed af over de keeper heen: 7-0.

Groep 3 poule 6

Warmunda – Vredenburch

Een 2-2 gelijkspel was voor Vredenburch voldoende om de volgende ronde te halen. De Rijswijkers kwamen nog wel met 1-0 achter, maar zagen Rico Deekman nog voor de rust de gelijkmaker maken. In de tweede helft zorgde Bas Visser voor een 1-2 voorsprong, maar uit een strafschop bepaalde Warmunda de eindstand op 2-2.

Quick Steps – sv Houtwijk

In een gelijk opgaande eerste helft kregen beide teams kansen om te scoren. Quick Steps opende de score, maar de treffer werd afgekeurd door de arbiter die met zijn rug naar de spelsituatie stond. Snel daarna viel de 0-1 van sv Houtwijk via Jessy Janse. Het fittere sv Houtwijk trok in de tweede helft het duel naar zich toe door treffers van Mitchel Sips, Redouan Boutesqout en Nicky Brouwer (strafschop): 0-4. Bas van Duivenvoorde scoorde voor het hardwerkende Quick Steps nog de 1-4.

Groep 3 poule 9

ODB – SEV

In de strijd om de eerste plaats hield SEV door een 3-3 gelijkspel de Haagse tegenstander achter zich. Wesley Perquin bracht ODB op een 1-0 voorsprong, waarna Tommy van den Berg voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. ODB kreeg voldoende kansen, maar kon alleen nog via Desley Zwiers scoren in de eerste helft. Nog voor de rust was het opnieuw Van den Berg die de ploeg van trainer Arjan Kortleven langszij schoot:2-2. Na de thee hielp Jordy Mulder ODB opnieuw aan een voorsprong, maar weer toonde SEV veerkracht. Nu was het Niels van Houwelingen die scoorde: 3-3.

Sporting Leiden – Haagse Hout

Ook in Leiden kwam Haagse hout niet tot winst. De ploeg van trainer Roel Zandbergen werd met 2-0 door Sporting Leiden aan de zegekar gebonden. Haagse Hout werd door de nederlaag laatste in de poule met één punt uit drie duels.

Lees verder