Beker Groep 2 poule 1-6: Zege op BSC’68 baat DWO niet, ook Lyra uitgeschakeld

Lyra boekte een nipte zege op ASC, maar moest het bekertoernooi toch verlaten. Ook DWO was aan de winnende hand tegen BSC’68, maar de tegenstander had al twee duels gewonnen en kon zich de nederlaag permitteren. Blauw-Zwart won het uitduel bij ROAC knap met 2-3 en mag afwachten wie de volgende tegenstander wordt.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 2 poule 1

Concordia – Overmaas

De Delftse ploeg speelde een kansloos duel tegen de sterke Rotterdammers. Concordia had een complete off-day tegen Overmaas en verloor met 0-4. Er zal meer inzet en beleving getoond moeten worden om in de competitie beter voor de dag te komen.

Groep 2 poule 2

ASC – Lyra

Thuisploeg ASC had eerste twee duels in winst omgezet, maar moest zich tegen Lyra met 1-2 gewonnen geven. Ondanks de nederlaag mag ASC op basis van het doelsaldo toch naar de volgende bekerronde. ASC kwam na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong, maar zag Lyra door een treffer van Jonathan van der Schee vlak voor rust op gelijke hoogte komen. In de tweede helft bleef het lang 1-1, maar vlak voor tijd zorgde Roy van der Sar voor de winnende treffer voor de mannen van trainer Martin de Mooij (foto): 1-2.

Charlois sv – PGS/VOGEL

In een spannend en sportief duel pakte de Haagse ploeg de eerste punten in de bekercompetitie. Na een half uur spelen nam Djamel Boerstra de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening: 0-1.

Groep 2 poule 3

ROAC – Blauw Zwart

Halverwege de eerste helft nam thuisclub ROAC de leiding door een treffer van Yoek Bentvelzen. De vreugde was van zeer korte duur. Een minuut later was de stand alweer in evenwicht dankzij Bram Smit die een vrije trap van Raymond Vosse binnen schoot: 1-1. Vlak voor de rust namen de Wassenaarse bezoekers een 1-2 voorsprong door een goal van Xander Vredenbrecht en gingen met die stand aan de thee. De spanning bleef in het duel en na een kwartier in de tweede helft tekende Bart Hogenboom voor de 2-2. Blauw-Zwart trok de winst een kwartier voor tijd over de streep en pakte een 2-3 overwinning en een plek in de volgende bekerronde. Quint van der Ploeg nam de winnende treffer voor zijn rekening.

 Groep 2 poule 5

Ariston’80 – FC IJsselmonde

De studenten konden ook hun derde duel niet in winst omzetten. Na een 0-2 achterstand kon Ariston’80 nog voor de rust de stand weer in balans brengen door treffers van Koen van Wel en Jorge Bonekamp. In de tweede helft nam FC IJsselmonde het heft weer in handen. Door drie treffers kwam een 2-5 eindstand op het bord te staan. Ariston’80 eindigde als laatste in de poule.

Groep 2 poule 6

BSC’68  – DWO

In de streekderby was DWO de bovenliggende partij. In de eerste helft scoorde Calvin Urgert op aangeven van Joshua Steenvoorden de openingstreffer. Na de thee zorgden Gennaro Rosalia en Chadion Melfor met goede acties ervoor dat Anass Zeriouhi voor de 0-2 kon zorgen. DWO kwam nog met tien man te staan na de tweede gele kaart voor David Adeniran, maar in de stand kwam geen verandering meer. Ondanks de nederlaag bereikte BSC’68 toch de volgende ronde.

 

Lees verder