Beker Groep 1 poule 14: VUC verslaat VELO en eindigt als eerste

VUC kende een hoopgevende aanloop naar de competitie. De ploeg van trainer Rob de Lange werd winnaar in een bekerpoule met twee clubs die een klasse hoger spelen. Zaterdag werd VELO met 3-1 verslagen. Brielle is na de 4-0 winst op Westlandia de tweede ploeg uit deze groep die de volgende ronde bereikte.

Tekst: Hans Klippus

VUC-VELO was een fel duel aan Het Kleine Loo, waaraan scheidsrechter Hibatullah zijn handen vol had.  In een tijdsbestek van zeven minuten vielen er in de eerste helft drie doelpunten. Aanvoerder Jeffrey van Roon zette VUC in de veertiende minuut met een fraaie vrije trap op 1-0. VELO maakte via een rake kopbal van Rick Das binnen drie minuten gelijk, maar snel daarna bracht Brent Biesheuvel (foto) de thuisclub weer op voorsprong: 2-1.

Over en weer

Het spel ging over en weer, maar in de slotfase van de eerste helft had VELO duidelijk het betere van het spel en wist VUC soms met kunst- en vliegwerk de bal voor de neus van de zoals altijd zeer betrouwbare doelman Nick Hasper weg te krijgen. Een furieus VELO zag een doelpunt vanwege buitenspel worden afgekeurd en VUC was dicht bij een derde treffer, maar de inzet van Roderick Meinema belandde op de paal.

Veldoverwicht

Ook na rust had VELO een licht veldoverwicht, maar waren de beste kansen voor VUC. Quinten van der Kraaij zorgde met een laag, geplaatst schot voor 3-1. Daarna kreeg de thuisclub via dezelfde Van der Kraaij en invaller Ecko St. Jago nog gelegenheid om de voorsprong uit te breiden, maar dat lukte niet. Bij bijna alle acties was Meinema betrokken. Hij was de grote uitblinker. Opmerkelijk is dat de soms ongrijpbare Meinema net als ploeggenoten Brent Biesheuvel en Gino van de Water voorafgaand aan dit seizoen van VELO naar het gedegradeerde VUC zijn overgestapt.

VUC start komende zaterdag de competitie in de tweede klasse C met een thuiswedstrijd tegen Kagia, VELO gaat in 1C op bezoek bij Voorschoten’97.

Lees verder