Beker Groep 1 poule 5: RKDEO klopt Spirit en pakt eerste plek in poule

Eigenlijk stond er al niets meer op het spel. Afgelopen donderdagavond was de wedstrijd DCV-DONK, die door DCV met 3-1 werd gewonnen en daardoor waren RKDEO (4 punten) en Spirit (6 punten) al door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Alleen de spreekwoordelijke eer van de eerste plaats in de poule stond nog op het spel.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na vijf minuten was Spirit dicht bij de openingstreffer. Na een voorzet van Daniël van der Zwan schoot Ruben de Vries de bal op de kruising. Een minuut later kopte Sven van Noppen aan de andere kant de bal uit een voorzet van Achraf el Jaouhari net over. In de negende minuut zag Ruben de Vries een schot weer op de lat belanden. Ook RKDEO kreeg valk daarna weer een mogelijkheid, maar Achraf el Jaouhari schot tegen doelman Sean Luthart aan. Spirit bleef het proberen. Bij een schot van Daniël van der Zwan vanaf de rand van het strafschopgebied ging RKDEO-doelman Erik Schram echter op tijd naar de grond.

Na bijna een half uur op de klok was Spirit weer gevaarlijk. Daniël van der Zwan legde de bal terug op de rand van de zestien, waarna Christina de Jong de bal recht in handen schoot van Erik Schram. Zonder doelpunten brak dan ook de rust aan.

In de tweede helft was het echter al snel raak. Binnen twee minuten stond RKDEO op voorsprong. Na een pass op Olaf Kramer, legde hij de bal panklaar voor Sven van Noppen die doel trof: 1-0. Zes minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. Na een steekbal kon Olaf Kramer alleen op het Spirit-doel afgaan en hij liet doelman Luthart kansloos. Pech had Spirit bij een schot op de buitenkant van de paal van Daniël van der Zwan. Een kopbal van Jazz Vermeer van RKDEO – na een voorzet van Jack Doorschodt – ging maar net over het doel van de bezoekers.

Dik een kwartier voor tijd mocht RKDEO een vrije trap nemen wegens een overtreding op Andy Sarpong op zo’n twintig meter van het doel. De vrije trap van Tommy Simonis werd niet klem gepakt door doelman Luthart, waarna Olaf Kramer het probeerde in de rebound, maar Luthart bleef de situatie meester. Spirit kreeg toch nog loon naar werken en scoorde vlak voor tijd de eretreffer. Op aangeven van Niels de Vries scoorde Mick Veldhoen de 2-1. In de slotminuut was Spirit nog dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van Daniël Gerritse verdween in het zijnet van het RKDEO-doel.

 

Lees verder