Beker Groep 1 poule 2: SVC’08 moet meerdere erkennen in TAC’90

De laatste wedstrijd in de poulefase van het KNVB-bekertoernooi stond op het programma. SVC’08 stond bovenaan in de poule en kon zich zelfs een 0-2 nederlaag veroorloven om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Bij verlies met drie doelpunten verschil zou TAC’90 zich plaatsen. Dat waren de ingrediënten vooraf.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

TAC’90 bleek zich zeer bewust van de opdracht en begon de wedstrijd in een hoog tempo om zo snel mogelijk de openingstreffer te forceren. Met sprankelend combinatievoetbal werd SVC’08, dat in die beginfase veel te slap de duels aanging, teruggedrongen. Op het middenveld kreeg TAC’90 veel te veel ruimte, waardoor Mounir Madroni zich kon uitleven en aanvoerder Randall Labordus een plaag was voor de SVC’08-verdediging.

Het openingsdoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Een schitterende combinatie dwars door het centrum van de SVC’08-verdediging opgezet door Mounir Madroni eindigde bij Randall Labordus, die TAC’90 op een 0-1 voorsprong zette. De snelheid waarmee de TAC-spelers de bal uit het net haalden, was tekenend voor de dadendrang van de ploeg. SVC’08 kon niet loskomen en liet zich uit haar spel halen door de veel mekkerende tegenstander. In de vijfentwintigste minuut ontsnapte SVC’08 nog aan de 0-2 toen Rafik el Ousrouti van dichtbij naast kopte. Maar vijf minuten later was het wel raak. Een afstandsschot van Jessey Smit werd door SVC’08-keeper Joshua Roos niet goed verwerkt en Randall Labordus was er als de kippen bij om TAC’90 op 0-2 te zetten.

SVC’08 was aanvallend machteloos al was het in de veertigste minuut dicht bij de aansluitingstreffer. Doelman Dion van Wijk redde echter voortreffelijk op de kopbal van Sherdinant Michel. Zo gaf de stand bij rust SVC’08 nog steeds uitzicht op de volgende ronde al moest het wel het ergste vrezen.

TAC’90 begon de tweede helft zoals het de eerste was geëindigd. Met veel beweging en de ballen hard over de grond inspelend werd SVC’08 vastgezet. Na drie minuten moest doelman Joshua Roos al handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen.  In de vierenvijftigste minuut mocht TAC’90 op rechts een corner nemen. Daarbij werd Mounir Madroni net buiten het strafschopgebied geheel vrijgelaten. Hij kreeg de bal aangespeeld en aarzelde niet. Zijn schot schampte Patrick Bos licht en de bal verdween door de handschoenen van keeper Joshua Roos in het doel: 0-3. Het leek wel of TAC’90 vond dat het haar doel had bereikt, want de intensiteit aan hun zijde werd minder en SVC’08 leek juist wakker geschud en rechtte de rug op zoek naar de benodigde ene treffer. In de vijfenzeventigste minuut kwam Tristan Dufour voor SVC’08 in het veld en zijn eerste actie leverde direct gevaar op. Hij speelde zijn directe tegenstander uit, maar zag zijn schot gestopt door de goed keepende doelman Dion van Dijk.

In de volgende vijf minuten gebeurde er van alles voor het doel van TAC’90. De bal werd tot driemaal toe ingeschoten, maar steeds was er een speler van de bezoekers die zich in de baan van het schot wierp. De bal wilde er voor SVC’08 niet in. Zo zag Jermey Keus een fraai schot op de paal afketsen en Thomas Hughes een harde schuiver net langs de voor SVC’08 verkeerde kant van de paal gaan. Daar stelde TAC’90 slechts een hard schot van aanvoerder Randall Labordus tegenover in de tachtigste minuut.

SVC’08 verdiende in de eindfase van de wedstrijd een treffer, maar deze mocht niet vallen. In blessuretijd ging alles en iedereen, inclusief keeper Joshua Roos, bij een corner mee voor die allerlaatste kans. De bal werd echter uitverdedigd door TAC’90 en het was Luis Tavaras Santos Ribeiro, die de bal in het verlaten doel van SVC’08 mocht schieten, waarna de goed leidende scheidsrechter Giovani Jaggan direct voor het einde floot. Een verdiende overwinning voor TAC’90, al is de uitslag wel wat geflatteerd.

Lees verder