Beker groep 1 poule 1-2: Voorschoten’97 za verder dankzij hattrick Thom Wijnalda, exit voor Verburch na derde remise

Voor het zaterdagelftal van Voorschoten is het districtsbekertoernooi nog niet afgelopen. Zaterdag werd Nieuwerkerk met 4-0 verslagen. Grote man bij de Voorschotenaren was Thom Wijnalda, goed voor een hattrick. Verburch kan zich na drie gelijke spelen volledig op de start van de competitie, volgende week, richten.

Tekst: Peter Petit

Groep 1 poule 1

Voorschoten ’97 – Nieuwerkerk

Een goede start van de wedstrijd van de thuisclub. Thom Wijnalda had slechts tien minuten nodig om het eerste doelpunt hard achter de sluitpost van Nieuwerkerk te schieten: 1-0. Diezelfde Wijnalda maakte vijf minuten later een voorzet van Thom de Koning doeltreffend af: 2-0. Wederom Wijnalda was in de 33e minuut verantwoordelijk voor de derde treffer voor de club van de ambitieuze trainer Jeffrey Frijters, nadat hij onhandig gedoe in de verdediging van de gasten afstrafte. Ruststand 3-0. In de tweede helft ging Geel Groen door met het produceren van een paar aardige aanvallen, de ploeg kreeg van de tegenstander ook veel vrijheid om lekker te ballen. Ondanks het constant druk zetten op de gasten uit Nieuwerkerk, kwamen er nog geen grote kansen uit. Kauzi Nomen maakte nog wel de 4-0 voor Voorschoten’97, dat in dit duel eigenlijk veel meer had moeten scoren. Al met al een eenvoudige overwinning voor de gastheren, die verder gaan in de beker en klaar lijken voor de start van de competitie volgende week.

Groep 1 poule 2

Spijkenisse – Verburch

Deze wedstrijd kende een sterke start van de thuisploeg met in de tweede minuut reeds een schot, dat over de lat scheerde. Pas diep in de eerste helft kreeg de ploeg van trainer/coach John Zuiderwijk (foto) de eerste kans, maar de bal ging naast. Toch waren het de Westlanders die op voorsprong kwamen. Na een mooie combinatie tussen Vince van der Knaap en Justin de Kok was het Riley Hees die de 0-1 tegen de touwen schoot. De 0-1 was tevens de ruststand.

Na de rust was het Max Spiker die na een goede assist van Tim Uitvlugt de bal direct in de verre hoek volleerde: 0-2. Niet veel later maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Mauro Daviraz tikte de bal in twee keer binnen: 1-2. Pal voor tijd kwam Spijkenisse nog op gelijke hoogte met de gasten, want dankzij Mark Schenk werd het 2-2. Verburch speelde ook de derde wedstrijd gelijk en eindigt met drie punten uit drie wedstrijden in de bekercompetitie. Volgende week begint de competitie uit bij Vitesse Delft.

Lees verder