Vierde Divisie: FC ’s-Gravenzande herpakt zich tegen HBS

Tot nu toe wist FC ’s-Gravenzande maar één schamel puntje binnen te halen, dat was in de eerste wedstrijd tegen ASWH. De wedstrijden tegen SC Feyenoord en sv Poortugaal werden verloren. HBS was de te kloppen tegenstander deze zaterdag voor FC ’s-Gravenzande. Het staat er veel beter voor met zes punten uit drie wedstrijden. Voorheen speelde FC ’s-Gravenzande in de oefenperiode veelal een wedstrijd tegen HBS, maar daar is dus nu een einde aan gekomen, nu de clubs bij elkaar in de competitie zijn ingedeeld.

Tekst: Jan Hoogenraad        |     Foto’s: Pieter Vermeer

De ene wedstrijd is de andere niet. Ging FC ’s-Gravenzande vorige week bij sv Poortugaal hard onderuit, nu tapte de thuisploeg uit een heel ander vaatje. Met een op enkele plaatsen gewijzigde startopstelling begon het aan de wedstrijd tegen HBS. Tegenvaller was het tijdens de warming-up uitvallen van doelman Edgar Leerdam. Hij werd vervangen door Jurrian Jouvenaar. De strijdwijze tegen HBS was wat bijgesteld door trainer Mike Jonk, meer opbouwen van achteruit, en dan loeren op een snelle uitbraak, en die strijdwijze bleek zeer succesvol. De thuisploeg nam vanaf de aftrap het initiatief, al was er eerst nog wel een kansje voor HBS, maar door goed ingrijpen van Tyler Mulder bleef het bij een hoekschop voor HBS die niets opleverde.

In de zeventiende minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Een assist van Sil van Ooijen, net over de middenlijn, kwam bij Roy van Beek die de bal fraai achter Luc Vurens schoot: 1-0. Twee minuten later een gevaarlijke uitbraak van Jasper Hooft van HBS, maar de kopbal van Jedsel Markes ging over. Na bijna een half uur spelen was Sil van Ooijen gevaarlijk, maar hij schoot over en aan de andere kant was het Mink Heuting die een poging waagde, maar naast schoot. Nadat Stefan Bruijn zijn inzet door de HBS-doelman tot hoekschop zag verwerkt en Frank Broos naast had geschoten, tikte in de 44e minuut Frank Broos na een prima actie van de goed spelende Tyler Mulder de bal binnen: 2-0. Een prima opsteker voor de gastheren zo vlak voor rust. In blessuretijd nog een poging van Roy van Beek uit een vrije trap, maar die ging rakelings over de lat. HBS had in de eerste helft maar heel weinig in te brengen gehad, echte kansen waren er nauwelijks.

Dat HBS-trainer Ekrem Kahya niet tevreden was over de prestatie van zijn ploeg voor rust, bleek uit de drie wissels direct na de pauze. Maar ook zij konden het verschil niet maken, want in de 48e minuut stond de 3-0 stand op het scorebord. Op een assist van Frank Broos wist Sil van Ooijen het net te vinden. Nadat Frank Broos in de 57e minuut nog een keer net naast had geschoten was het zeven minuten later wel raak. Uit een goed uitgespeelde aanval kon invaller Angelo Zwirs de bal voor het doel brengen vanaf de rechterkant. Yuri Westhoff kon hier net niet bij en kwam de bal bij Frank Broos, die bediende Roy van Beek op maat en bracht de stand op 4-0. De wedstrijd was toen gespeeld, HBS was niet bij machte om echt iets terug te doen.

Er was nog wel een poging voor Sem Reuser uit een vrije trap, maar de bal ging hoog over. Pech was er voor Timo Ploemen. Net in het veld liep hij een blessure op aan zijn hoofd en lag het spel geruime tijd stil. Na wat plak- en knipwerk van verzorger Chris Olie kon hij uiteindelijk toch verder en kon hij de bal nog een keer voor het doel brengen, maar hieruit kopte Yuri Westhoff naast. Er was zeker tijd voor een behoorlijk aantal minuten blessuretijd, maar toen de klok van het scorebord op negentig minuten sprong floot scheidsrechter Van der Vaart af, dit misschien ook wel tot opluchting van HBS, dat de tweede helft eigenlijk geen enkele serieuze kans wist te creëren en niets heeft laten zien.

Een prima resultaat dus voor FC ’s-Gravenzande, dat nu van de laatste plaats af is en met vertrouwen de derby volgende week tegen Westlandia tegemoet kan zien.

Opstellingen

FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Pascal Broch, Roy Vermolen (70. Zeger van Antwerpen), Bram Sommeling (76. Timo Ploemen), Twan van Meerten, Stefan Bruijn (64. Rick Boers), Frank Broos, Roy van Beek, Patrick Fonseca, Sil van Ooijen (64. Angelo Zwirs), Tyler Mulder (64. Yuri Westhoff).

Opstelling HBS:
Luc Vurens, Ian Baggerman, Sieb Verheul, Noah Quinten Abid, Ebi Broug (46. Ivan Spijkstra), Jedsel Markes (66. Matthieu van den Assem), Mink Heuting, Luca van Leeuwen (46. Sem Reuser), Jasper Hooft (46. Jimmy Roberti), Mathijs Harthoorn, Niels van Pelt (66. Fabian Hilpert).

Lees verder