Beker Vrouwen Groep 2 poule 8-17: Forum Sport overtuigt, DSVP uitgeschakeld ondanks winst

Forum Sport won ook haar derde duel in de beker en komt dus ook uit in de volgende ronde. Voor SEP eindigde het in poulefase na een nederlaag tegen Zuidland. DSVP won van FC Lisse, maar mag zich op de competitie gaan focussen net als Die Haghe en Lyra.

Tekst: Roland van der Linden

Groep 2 poule 8

Forum Sport VR – Quick Boys VR

De bekertopper werd een gemakkelijke overwinning voor de Voorburgse vrouwen. In de eerste helft speelde de thuisploeg Quick Boys helemaal dol. In een hoog tempo liet Forum Sport de bal uitstekend lopen. Na een aantal gemiste kansen opende Eline Hoogteijling in de achtste minuut de score. Een kwartier later was het weer raak voor Eline Hoogteijling met een mooie lob: 2-0. Met een half uur op de klok leverde een mooie steekbal van Dafhna Geels een treffer van Roxanne Vissers op: 3-0. Daarna was het de beurt aan Ginger Wouters om te scoren met het hoofd: 4-0. Na een tegentreffer in de 54e minuut scoorde even later Wouters de 5-1. Forum Sport speelde de wedstrijd daarna gedisciplineerd uit en mag verder bekeren na drie uitstekende overwinningen

 Groep 2 Poule 11

SEP VR – Zuidland VR

SEP moest haar meerdere erkennen in Zuidland, dat in de eerste helft een 0-2 voorsprong opbouwde. Nina de Letter bracht nog wel de 1-2 op het scorebord, maar het laatste woord was voor de bezoekers: 1-3.

Groep 2 Poule 14

Die Haghe VR – Foreholte VR

Op eigen veld kwam Die Haghe in de eerste helft ongelukkig op achterstand en kon in de 0-1 stand geen verandering brengen. Na de thee was Foreholte duidelijk de betere ploeg wist nog twee keer te scoren. Door de 0-3 overwinning mag de ploeg uit Voorhout verder bekeren en neemt de ploeg van Hans van Heteren (foto) afscheid van het bekertoernooi.

FC Lisse VR – DSVP VR

DSVP boekte een fraaie overwinning op FC Lisse, maar kwam niet verder dan een tweede plaats in de poule door de zege van Foreholte. In de eerste helft schoten Isa Krom en Geena Toussaint de club uit Pijnacker naar een 2-0 voorsprong. Na de thee maakten Laura Sterre Aalmans en Stella van Oostrom (2x) het karwei vakkundig af.

Groep 2 Poule 17

FC Rijnvogels VR2 – Lyra VR

Lyra was in de eerste helft niet scherp en verloor met 5-1 van de Katwijkse vrouwen. Alle treffers werden in de eerste helft gescoord. Marieke van Zweden was trefzeker na een steekbal van Lisanne van den Berg. In de tweede helft deed Lyra het een stuk beter, maar kon geen vuist meer maken.

Lees verder