Beker Vrouwen Groep 2 poule 1-7: sv Den Hoorn nipt langs Ariston’80, monsterzege RKAVV

Voor sv Den Hoorn, RKAVV en ADO Den Haag 2 wacht de volgende bekerronde. sv Den Hoorn was net te sterk voor Ariston’80. RKAVV liet Voorschoten’97 alle hoeken van het veld zien en ADO Den Haag schoof eenvoudig RKDEO aan de kant.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Alex Pronk

Groep 2 Poule 1

sv Den Hoorn VR – Ariston’80 VR

De studentes promoveerden afgelopen seizoen naar de tweede klasse, maar hebben nog drie speelsters over van het succesvolle team. sv Den Hoorn nam in de 35e minuut de leiding in het duel door Izara Dijkxhoorn, die een bal van Desirée van der Linden in de touwen werkte. Vlak na rust was Eline Letsch trefzeker en kwam de 2-0 op het bord. Met nog een kwartier te gaan kwamen de studentes terug in het duel na een eigen doelpunt van Mexi Eras, maar het bleef bij de 2-1.

SVS VR – Taurus VR

In Capelle aan den IJssel was Taurus duidelijk de mindere van SVS. De Delftse ploeg moest met 5-1 het onderspit delven en eindigde puntloos op de laatste plaats.

Groep 2 poule 4

UVS VR – FC ‘s Gravenzande VR2

Voor de reserves van de Westlandse club viel er in het uitduel tegen UVS weinig eer te behalen. De Leidse ploeg was met 6-1 duidelijk de betere ploeg.

LSVV’70 VR – Sportclub Monster VR

De Leidse studentes hielden Sportclub Monster na de eerste helft nog op een 2-2 stand. Namens de bezoeksters scoorde Sylvana den Boer al in de derde minuut. Na de gelijkmaker van LSVV’70 zorgde Nance van de Meer in de 34e minuut voor de 1-2. Even later was de stand weer in balans. De thuisclub kwam nog wel met 3-2 voor, maar Robin Olsthoorn schoot met twee treffers de ploeg van trainer Hasan Amhayi naar de winst: 3-4.

Groep 2 poule 5

RKAVV VR – Voorschoten’97 VR

Op Sportpark De Kastelenring opende Zoey van der Hulst de score namens de thuisploeg in de zesde minuut. Vijf minuten later kwam Voorschoten’97 op gelijke hoogte na een treffer van Kim Kooistra. RKAVV liep daarna weg naar een 4-1 ruststand door treffers van Lianne van Oosterwijk (2x) en Romy van der Helm. In de tweede helft liet de formatie van trainer Arjan Timmers de tegenstander volledig kansloos. Romy van der Helm, Louise Meeuwissen, Lianne van Oosterwijk (2x), Anisa Sahin, Anouk Aartman en Kim Smulders voerden de score op naar 11-1. Door de winst eindigde RKAVV als poulewinnaar.

RKAVV-vrouwenteam


DSVP VR2 – Berkel VR3

De ploeg uit Pijnacker verloor van het derde team van Berkel met 1-5. Bij rust keek DSVP al tegen een 0-4 achterstand aan. Saskia Niemöller scoorde de enige treffer namens DSVP 2.

Groep 2 poule 7

ADO Den Haag VR2 – RKDEO VR

De Haagse vrouwen bereikten eenvoudig de volgende bekerronde dankzij de derde zege op rij. Nu werd RKDEO na een 2-0 ruststand met 4-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Sacha Horsman, Maira Boosman, Sienna in ’t Veld en Isabella Pieters.

Lees verder